Twee Rotterdammers (17 en 28) aangehouden voor explosiedreiging bij woning in Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag, Rotterdam – Dinsdagochtend 16 april zijn twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar oud aangehouden in verband met verschillende pogingen tot explosies bij een woning in Den Haag. Dit heeft de Politie bekendgemaakt.

Bij een woning aan de Juliana van Stolberglaan in Den Haag is in februari dit jaar meermaals geprobeerd om een explosief tot ontploffing te brengen. Iedere keer mislukte dit, maar zorgde wel voor een grote impact op de buurt. Meermaals moesten aangetroffen explosieven onschadelijk worden gemaakt en de woning werd op last van de burgemeester gesloten en afgetimmerd.

- Advertisement -

In totaal zijn er rondom de pogingen in Den Haag vier verdachten aangehouden geweest, van wie twee nog vast zitten. De vrijgelaten twee personen zijn wel nog altijd verdachten. De politie vermoedt dat er een link is met een reeks explosies bij woningen aan de Jacques Dutilhweg in Rotterdam en de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel.

Twee nieuwe aanhoudingen
De recherche heeft dinsdagochtend 16 april twee nieuwe verdachten aangehouden. Zij werden in hun woningen gearresteerd. Het gaat om twee mannen uit Rotterdam van 28 en 17 jaar oud. Het tweetal zit vast en mag enkel met hun advocaat communiceren.

Donderdag 18 april worden de twee Rotterdammers voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die zal beslissen of hun voorarrest moet worden verlengd.

In Rotterdam zijn op dinsdagochtend 16 april in hun woningen twee mannen aangehouden die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij verschillende pogingen tot explosies. Deze pogingen werden gedaan bij een woning aan de Juliana van Stolberglaan in Den Haag. De twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar zitten vast en worden gehoord.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Minderjarige jongen meldt zich bij politie voor steekpartij in tram Rotterdam

Rotterdam - Een 15-jarige jongen heeft zich gemeld bij de politie voor het neersteken van een man in...

Politie zoekt getuigen van explosie bij woning Sliedrechtstraat in Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van dinsdag op woensdag 15 mei heeft er aan de Sliedrechtstraat een explosie...

Gewonde na steekpartij in tram 1e Middellandstraat Rotterdam

Rotterdam - Een man is zondagavond gewond geraakt bij een steekpartij in een tram op de 1e Middellandstraat...

Baasje laat hond uit in Rotterdam met gigantische open tumor, hond ingeslapen

Rotterdam - De politie heeft zaterdagmorgen een hond in beslag genomen en helaas moeten laten inslapen. De hond...