Veiligheidsdag in Tarwewijk: Activiteiten en Bezienswaardigheden op de De Manstraat bij het Verschoorplein

Date:

Deel bericht:

ROTTERDAM – De Tarwewijk was zaterdagmiddag het toneel van een levendige veiligheidsdag, georganiseerd op de De Manstraat bij het Verschoorplein. Het evenement bood een scala aan activiteiten voor jong en oud.

Kinderen genoten volop van een rit op een politiemotor en ontmoetten mascotte Das. Voor de volwassenen waren er volop tips en adviezen beschikbaar over veilig wonen. Buurtbewoners konden in gesprek gaan met de handhaving, wijkmarinier Muzaffer Yuksekyildiz, de politie en de brandweer. Bezoekers kregen zelfs de kans om een kijkje te nemen in een brandweerauto.

- Advertisement -

Ondanks de harde wind, die zorgde voor een iets lagere opkomst dan verwacht, was de sfeer uitstekend. Er waren hapjes en drankjes beschikbaar, en de jongste bezoekers vermaakten zich op het springkussen en met voetballen.

De dag werd afgesloten met een BBQ voor bewoners rondom de GGZ-instelling aan de Boerhaavestraat. Deze BBQ bood buurtbewoners de gelegenheid om de wereld van de GGZ-instelling en het Leger des Heils beter te leren kennen.

De veiligheidsdag in de Tarwewijk was niet alleen een informatieve, maar ook een verbindende ervaring, waarbij de gemeenschap de kans kreeg om samen te komen en meer te leren over veiligheid en elkaar.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Ernstig ongeval bij Beneluxtunnel A4 Schiedam: Auto in brand, Man die wilde helpen aangereden

Rotterdam – Vrijdagavond rond 22:00 uur vond er een ernstig ongeval plaats bij de Beneluxtunnel op de A4,...

Politieagent mishandeld door groep tijdens evenement in Ridderkerk

Ridderkerk - Op zaterdag 14 september is een politieagent van basisteam Oude Maas mishandeld tijdens het evenement Radio...

Man aangehouden na kogel in muur kinderkamer Rotterdam

Rotterdam - Een 46-jarige man uit Rotterdam is donderdagavond in zijn woning aan de Veelusstraat aangehouden voor het...

Opnieuw explosie bij camping Achterzeedijk Barendrecht

Barendrecht - Bij het kantoor Marina Camping aan de Achterzeedijk in Barendrecht is woensdagavond een explosief afgegaan. Rond...