Zeer grote brand bij indoor Sportcentrum Spijkenisse

Date:

Deel bericht:

Spijkenisse – Op de Einsteinweg in Spijkenisse brak er een grote brand uit bij een vestiging van JUMP XL.  De brand begon aan de buitenzijde van het gebouw en verspreidde zich snel naar het dak. De vlammen waren al snel zichtbaar, wat leidde tot een grootschalige inzet van de brandweer.

Meerdere brandweerwagens, waaronder drie tankautospuiten en twee redvoertuigen, waren snel ter plaatse. Ook een drone werd ingezet om een beter beeld te krijgen van de situatie. De meetploeg werd opgeroepen om de rookontwikkeling te monitoren en eventuele gevaarlijke stoffen in de lucht te detecteren.

- Advertisement -

Gelukkig was er niemand meer in het pand aanwezig op het moment dat de brand uitbrak. Het gebouw werd volledig ontruimd en er vielen geen gewonden. Een ambulance stond stand-by voor eventuele noodgevallen, terwijl de calamiteitencoördinator van de meldkamer op de hoogte werd gebracht van de situatie.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar de eerste verkenningen wijzen op een buitenbrand die mogelijk is veroorzaakt door brandend frituurvet en restafval in containers. De wind, die op dat moment een snelheid van 3 m/s had, heeft mogelijk bijgedragen aan de snelle verspreiding van het vuur.

De brandweer is nog steeds bezig met nabluswerkzaamheden en verwacht dat dit nog enige tijd in beslag zal nemen. De locatie waar de brand is ontstaan is aangemerkt als plaats-delict en zal gedurende de nacht worden bewaakt door agenten.

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Vrouw rijdt tegen gevel van zorgcentrum Oude Watering Zuidland

Zuidland - Een vrouw is vanmiddag met haar auto tegen de gevel van het zorgcentrum Hart van Zuidland...

Nacht gevuld met explosies in Rotterdam en Maassluis

Rotterdam, Maassluis - In de nacht van woensdag op donderdag 17 oktober zijn er drie explosies geweest: één...

Fietser (14) overleden na ongeval in Maassluis, vrachtwagenchauffeur ‘mogelijk onder invloed’

Maassluis - Donderdagochtend 17 oktober is een 14-jarige fietser komen te overlijden na een aanrijding met een vrachtwagen....

Meisje (2) zwaargewond na val van balkon Krekelveen Spijkenisse

Spijkenisse - Een meisje van 2 jaar oud is woensdag tegen het einde van de middag van een...