Veel olie ontsnapt na lekkage, meerdere zwanen besmeurd met olie Torontostraat Botlek Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Botlek Rotterdam – Woensdagochtend 24 juli rond 6.30 uur is er een grote stookolie lekkage ontstaan aan de Torontostraat in de Rotterdamse Botlek.

Door de lekkage is er ruim 200 liter stookolie in het water terecht gekomen, hulpdiensten hebben ter plaatste geprobeerd de situatie in kaart te brengen.

- Advertisement -

Nadat is gebleken dat er ook vogels besmet zijn geraakt is er opgeschaald naar “GRIP 1”, in het water is een zogeheten oliescherm geplaats om de uitstroom richting de haven te beperken. Echter zijn er rondom verschillende boten veel olie plekken te zien.

Er wordt een plan van aanpak gemaakt hoe de olie opgeruimd kan worden. Hoeveel vogels besmet zijn is onbekend, ook is onbekend hoe de lekkage heeft kunnen ontstaan.

Inmiddels is zijn de vrijwilligers van de zwanengroep bezig om via een bootje alle vervuilde zwanen te vangen. Om 15:15 uur stond de teller op vijf gevangen zwanen. In totaal zijn er acht zwanen gevangen die onder de olie zitten, deze worden naar de vogelklas in Rotterdam gebracht.

Hier krijgen ze de juiste behandeling om de olie te verwijderen van de veren.

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Nacht gevuld met explosies in Rotterdam en Maassluis

Rotterdam, Maassluis - In de nacht van woensdag op donderdag 17 oktober zijn er drie explosies geweest: één...

Politievrijwilliger Rotterdam aangehouden wegens schending ambtsgeheim en omkoping

Rotterdam - Een politievrijwilliger van de eenheid Rotterdam is aangehouden en buiten functie gesteld wegens verdenking van computervredebreuk,...

Gewapende overval op tankstation in Rotterdam, dader zonder buit gevlucht

Rotterdam - Dinsdagavond is personeel van een tankstation aan de Prins Alexanderlaan in Rotterdam bedreigd tijdens een gewapende...

Beroving bij telefoonafspraak via Marktplaats Weipoort Rotterdam

Rotterdam - Woensdagavond is een 21-jarige man uit Nieuwegein gewond geraakt bij een beroving in de Rotterdamse wijk...