Politie schiet op verdachte van steekincident in Maastricht

Date:

Deel bericht:

Maastricht – De politie heeft donderdagavond geschoten op een verdachte die betrokken was bij een steekincident op de Nieuwe Markt. De verdachte raakte hierbij gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend.

Het incident vond plaats rond 20.40 uur, toen een surveillerende agent werd benaderd door iemand die om hulp vroeg. Terwijl de agent met de hulpvrager sprak, werd deze plotseling benaderd en aangevallen door twee mannen. De agent probeerde in te grijpen, maar dit bleek tevergeefs. Een van de verdachten duwde het slachtoffer, terwijl de andere verdachte met een voorwerp meerdere keren instak op de hulpvrager.

- Advertisement -

Omdat de verdachte niet ophield met steken, voelde de politie zich genoodzaakt om te schieten. Eén van de verdachten werd hierdoor geraakt en moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. De tweede verdachte wist te ontkomen en is nog voortvluchtig. De politie is actief op zoek naar deze man, die wordt omschreven als een persoon met een getint uiterlijk en een donker shirt.

Het slachtoffer van het steekincident ging na de aanval achter de gevluchte verdachte aan, maar is inmiddels weer terecht. Over de toestand van het slachtoffer zijn op dit moment geen verdere details bekend.

De politie roept getuigen op zich te melden als zij informatie hebben die kan bijdragen aan het onderzoek. Mensen die beelden van het incident hebben, worden eveneens gevraagd om deze te delen met de politie.

Zoals gebruikelijk in situaties waarbij een politieambtenaar zijn dienstwapen heeft gebruikt, zal de Rijksrecherche een onafhankelijk onderzoek instellen. De Rijksrecherche onderzoekt namens het Openbaar Ministerie de omstandigheden rond het schietincident. Het is belangrijk om te benadrukken dat de Rijksrecherche onafhankelijk van de politie opereert.

Mensen met informatie kunnen contact opnemen met de politie via 0900 – 8844.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Man zwaargewond na schietpartij Burgemeester Kessensingel Maastricht

Maastricht - Politieagenten hebben afgelopen nacht rond 05.15 uur een man zwaargewond in zijn auto aan de Burgemeester...

Vrouw overleden na ongeluk Bergerstraat Maastricht

Maastricht - Een vrouw is dinsdagmorgen om het leven gekomen door een verkeersongeval op de Bergerstraat in Maastricht....

Groep van dertig personen springt uit vrachtauto op A2 bij Maastricht en vlucht

Maastricht - Een groep van ongeveer dertig personen is donderdagochtend uit een vrachtwagen op de A2 bij Maastricht...

Bewoonster (94) overleden bij brand in appartementencomplex Bassin Maastricht

Maastricht - Bij een brand in een appartementencomplex bij Het Bassin in Maastricht is een bewoner overleden. De...