Zwaar explosief aangetroffen in auto nadat voertuig vlucht voor politie Beijerlandsestraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

In Rotterdam zijn vier personen aangehouden op de Beijerlandsestraat nadat ze probeerden te ontsnappen aan de politie. Tijdens hun vlucht botste de auto waarin ze zaten tegen een geparkeerde wagen. In de kofferbak werd een zwaar explosief gevonden, dat door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) veilig werd verwijderd.

De politie was op de Beijerlandsestraat aanwezig voor een andere melding toen een deelauto de straat inreed. Bij het zien van de politie besloot de bestuurder om achteruit te rijden, maar ramde daarbij een geparkeerde auto. De vier inzittenden vluchtten te voet, maar konden al snel worden gearresteerd.

- Advertisement -

In de kofferbak vond de politie een explosief en meerdere grote flessen met vermoedelijk een brandbare vloeistof, die aan elkaar waren bevestigd. De EOD heeft het explosief onschadelijk gemaakt en veiliggesteld. Naast de politie kwamen ook een ambulance en meerdere brandweervoertuigen ter plaatse. Forensische onderzoekers hebben diverse sporen verzameld, waaronder de flessen met brandbare vloeistof. De auto is uiteindelijk door een politiewagen weggesleept.

 

4o

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Dode kat in plas bloed gevonden, mogelijk slachtoffer van mishandeling Walenburgerweg Rotterdam

Rotterdam - Voor de entree van een portiek aan de Walenburgerweg in Rotterdam is woensdagavond een dode kat...

Mogelijke vondst drugslab in Poortugaal blijkt loos alarm

Poortugaal – Maandagavond rond 21.50 uur ontving de politie een melding van een verdachte situatie aan de Rhoonsedijk...

Taxi ramt op hoge snelheid drie voertuigen tijdens dollemansrit over Erasmusbrug in Rotterdam

Op de Erasmusbrug in Rotterdam zijn maandagmiddag vier voertuigen zwaarbeschadigd geraakt na een dollemansrit van een taxichauffeur. De...

Autobrand na explosie, verdachte mogelijk gewond geraakt Reviusrondeel Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een auto is afgelopen nacht op het Reviusrondeel in brand gevlogen nadat er...