Binnenvaartschip verliest meerdere containers

Date:

Deel bericht:

Rotterdam, 11 september 2024 – Vanochtend rond 08:45 uur heeft een binnenvaartschip de Willemsbrug geramd, wat leidde tot het verlies van meerdere containers in de Nieuwe Maas. Het incident trok veel aandacht van omstanders, die beelden van het ongeval deelden op sociale media.

Volgens ooggetuigen voer het schip op normale snelheid toen het plotseling in botsing kwam met een deel van de brug. Bij de aanvaring vielen vijf containers van het schip in het water, waarvan enkele direct begonnen te zinken. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en zijn gestart met het bergen van de containers, terwijl er onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van de aanvaring.

- Advertisement -

De politie heeft het scheepvaartverkeer rondom de brug tijdelijk stilgelegd. “We onderzoeken momenteel of er sprake was van technische mankementen of navigatiefouten,” aldus een woordvoerder van de havenautoriteiten.

Het is niet de eerste keer dat een schip de Willemsbrug raakt. Toch blijft elke botsing een indrukwekkend schouwspel. Beelden van het incident laten het moment van impact zien, gevolgd door containers die in de rivier dobberen en het schip dat even later afremt. De brug zelf lijkt op het eerste gezicht geen ernstige schade te hebben opgelopen.

Er zijn vooralsnog geen meldingen van gewonden, en het schip is intussen veilig afgemeerd voor verder onderzoek. Meer updates volgen zodra er meer bekend is over de situatie.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie zoekt 14-jarige jongen met vuurwapen in Rotterdam, inval in woning op de Lodijk

Rotterdam – Dinsdagmiddag 17 september rond 16:00 uur heeft de politie in Rotterdam een grootschalige zoektocht gestart naar...

Groot deel westelijk Rijnmondgebeid zonder stroom, waaronder Europoort

Rond 10 uur is er een stroomstoring ontstaan in een groot deel van het Rijnmondgebied. Onder andere Hoek...

Groot alarm na vermissing jongen (8) op Noordzeeboulevard Maasvlakte

Maasvlakte - Op de Noordzeeboulevard in Maasvlakte is een grootschalige zoekactie gestart naar een vermiste jongen van 8...

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...