Eerste veroordeling voor seksuele intimidatie op straat in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De rechter heeft een 33-jarige man een geldboete opgelegd, omdat hij in augustus een vrouw in Rotterdam seksueel heeft geïntimideerd. Het is de eerste keer dat iemand veroordeeld wordt sinds de invoering van de nieuwe zedenwet.

Sinds 1 juli is de nieuwe zedenwet van kracht, die seksuele intimidatie strafbaar stelt. Hierdoor is bijvoorbeeld ook het uiten van seksueel intimiderende opmerkingen, zowel in persoon als via het internet, strafbaar. Meer informatie over de zedenwet is te vinden via de Rijksoverheid.

- Advertisement -

Hand op heupen en opmerkingen
Op 9 augustus benaderde de man een vrouw op een ‘indringend seksuele’ wijze. Hij zou ongepaste opmerkingen hebben gemaakt, de vrouw hebben achtervolgd en bij de heupen hebben vastgepakt. Handhavers in burger waren hier getuige van.

De rechter noemde het een ‘ernstig’ feit. De man ontkende tegenover de rechter dat het voorval had plaatsgevonden en verliet tijdens het vonnis al scheldend de zaal. Volgens het OM is de man eerder ook al veroordeeld voor aanranding.

Deels voorwaardelijke geldboete
Het OM eiste een geldboete van 280 euro, of vijf dagen celstraf als dit niet kon worden betaald. De rechter legde de man het boetebedrag op, maar 180 euro is voorwaardelijk. De rechter wilde de man tegemoetkomen, omdat hij mogelijk op dat moment niet zou weten dat de nieuwe zedenwet van kracht was.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Explosie bij woning aan Molièreweg in Rotterdam, politie zoekt getuigen

Rotterdam - Woensdagochtend 2 oktober heeft er een explosie plaatsgevonden bij een woning aan de Molièreweg. Daarbij brak...

Politie zoekt getuigen na overval op pizzeria aan Grote Beer in Rotterdam

Rotterdam - Maandagavond 30 september is een filiaal van New York Pizza doelwit geweest van een overvaller. De...

Dode man in woning aangetroffen na brandmelding Watertorenweg Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Watertorenweg in Rotterdam is maandagmorgen een stoffelijk overschot van een man...

Explosie bij horecapand Tiendplein Rotterdam

Rotterdam - Bij een horecapand aan het Tiendplein in Rotterdam heeft afgelopen nacht een explosie plaatsgevonden. De explosie...