Explosie bij leegstaande woning Charactostraat Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Bij een leegstaande woning aan de Charactostraat in Capelle aan den IJssel is afgelopen nacht rond 05.00 uur een explosie afgegaan. De schade na de explosie was gelukkig beperkt.

De politie meldt dat er geen verdachten zijn aangehouden. In de woning was op het moment van de explosie ook niemand aanwezig.

- Advertisement -

Op 23 januari 2021 werd er in dezelfde woning beschoten. Op het moment van de schietpartij was toen al de woning verzegeld, het is onduidelijk of het om dezelfde woning gaat. De schietpartijen bleken toen vermoedelijk een waarschuwing vanuit het criminele circuit.

Foto: Archief: Agenten onderzoeken de schietpartij

Politie onderzoekt schietpartij Charactostraat Capelle aan den IJssel

Spoedsluiting

Locoburgemeester Marc Wilson van Capelle aan den IJssel laat vanmiddag na de ontploffing vannacht 15 oktober in de Charactostraat in Fascinatio weten ‘geschrokken en verontwaardigd’ te zijn. Hij heeft begrip voor de ongerustheid in de buurt en hoopt dat de rust snel terugkeert.

Locoburgemeester Marc Wilson: “Helaas zien we het regelmatig. Gewone woonwijken die worden getroffen door ontploffingen. Het is levensgevaarlijk en onschuldige bewoners hebben hier last van, worden ongerust of zelfs bang. Gelukkig zijn er vannacht geen gewonden gevallen. De politie doet onderzoek naar de ontploffing en is, samen met handhaving de komende tijd extra alert. Vandaag heb ik de woning, na overleg met de politie, voor de komende twee weken gesloten met een spoedsluiting. De woning wordt dichtgemaakt met metalen platen. Hiermee hoop ik herhaling te voorkomen en de rust terug te brengen.”

Bewoners uit de buurt krijgen morgen een brief van de gemeente over de sluiting.

Wanneer bewoners verdachte situaties zien kunnen ze dit melden bij de politie, de gemeente of bij ‘Meld Misdaad Anoniem’ (0800-7000 of online). Meldingen of vragen aan de gemeente kunnen altijd naar nietpluis@capelleaandenijssel.nl.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Gewonden en veel schade na uitslaande brand Wikkedreef Spijkenisse

Spijkenisse - Vanmorgen rond 9 uur is er brand uitgebroken in een tussenwoning aan de Wikkedreef. De brand...

Gewonde bij schietpartij op Vinckenbrinkstraat in Rotterdam

ROTTERDAM – Maandagmiddag rond 17.30 uur heeft een schietpartij plaatsgevonden op de Vinckenbrinkstraat in Rotterdam. Hierbij raakte één...

Paard schrikt en springt de sloot in Wollefoppenweg Rotterdam-Nesselande (video)

Rotterdam-Nesselande – Op zondagmiddag rond 13.15 uur is er op de Wollefoppenweg in Rotterdam-Nesselande een paard in de...

Forse knokpartij bij Partycentrum de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel, eindigt met aanhoudingen

Krimpen aan den IJssel - Bij een flinke knokpartij aan de Industrieweg in Krimpen aan den IJssel heeft...