Hoogheemraadschap Krimpenerwaard oefent sluitingen van dijk voor hoogwater

Date:

Deel bericht:

Krimpenerwaard – Op dinsdagavond beoefende het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard samen met de leden van het dijkleger de ‘coupures’ in de waterkeringen in de Krimpenerwaard.

Coupures zijn plaatselijke verlagingen in de dijken, bijvoorbeeld omdat er een inrit loopt vanaf de dijk naar een woning of een bedrijventerrein. Ook de opgangen naar het veer in Krimpen aan de Lek en de Veerpoort in Schoonhoven hebben een plaatselijke verlaging, zodat voertuigen de veerponten kunnen oprijden of in Schoonhoven de Veerpoort kunnen doorrijden.

- Advertisement -

De coupures in de dijken in het gebied van de Krimpenerwaard worden grotendeels gesloten door het plaatsen van schotbalken. Voor extra versteviging en afdichting worden ook zandzakken of ‘big bags’ gevuld met zand en klei worden gebruikt. Voor deze test worden alleen schotbalken gebruikt. Bij de Veerpoort in Schoonhoven houden deuren het water buiten.

Dijkleger
Het hoogheemraadschap heeft een dijkleger van inwoners die kunnen inspecteren bij langdurige droogte of hoogwater in het gebied. De vrijwilligers van het dijkleger vullen de inspecteurs van het hoogheemraadschap aan. Hierdoor kunnen de dijken dus vaker worden geïnspecteerd dan voorheen. Het is de tweede keer dat leden van het dijkleger deelnemen aan de test van de coupures.

“We testen de sluiting van de coupures minimaal ieder jaar. Sinds kort helpen de leden van het dijkleger hier ook bij. Het is mooi om te zien dat we een ‘leger’ van betrokken inwoners hebben die zich inzet voor de veiligheid van het gebied.”, vertelt hoogheemraad Ger de Jonge.

Bron : hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard Foto : Jeroen van Zomeren

IMG_0438 IMG_0440 IMG_0448

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Café Ons Stekkie Herenwaard Rotterdam doorzeefd met kogels, wie weet meer?

Rotterdam - Vrijdag, net na middernacht, is er geschoten op een café aan de Herenwaard in IJsselmonde. De...

Grootschalige Hulpdiensten Oefening in Middelharnis: Voorbereid op het Ergste!

Middelharnis - In een leegstaand schoolgebouw aan de Schoolstraat in Middelharnis hebben de afgelopen dagen hulpdiensten een grootschalige...

Brandweer uren bezig met “vreemd” luchtje in riool Ridderkerk

Ridderkerk - In de omgeving van de Kerkweg in Ridderkerk is opnieuw melding gemaakt van stankoverlast. Eerder deze...

Veel schade na uitslaande brand Spavoorde Spijkenisse

Spijkenisse - Vrijdagavond 17 mei rond 18.48 uur is er een uitslaande brand uitgebroken in een slaapkamer van...