17 bekeuringen bij verkeerscontrole op bestelauto’s in Leeuwarden

Date:

Deel bericht:

Leeuwarden – De politie heeft woensdag aan de Heliconweg en de Aldlansdyk in Leeuwarden een controle gehouden die gericht was op bestelverkeer. Daarbij werd in totaal 17 keer proces-verbaal opgemaakt.

Op de twee controlelocaties zijn in totaal 31 voertuigen gecontroleerd. Dit waren bestelauto’s of auto’s met aanhangwagen. Er zijn acht bekeuringen uitgeschreven met betrekking tot de lading. In zes gevallen ging het om overbelading (waarvan in één geval meer dan 100% overbelading) en in twee gevallen om kans op afvallende lading. De overige bekeuringen zijn uitgeschreven voor gladde banden (3x), rijden zonder geldige verzekering (1x), ontbreken juiste markering (2x), niet dragen autogordel (2x) en rijden zonder geldig rijbewijs (1x).

- Advertisement -

Controles bestelverkeer
Bestelauto’s zijn helaas vaak betrokken bij ongelukken en de gevolgen van een ongeluk met een bestelauto zijn ingrijpend. Bij een ongeluk met een bestelauto maakt een slachtoffer twee keer meer kans om te overlijden dan bij een aanrijding met een personenauto. Bij controles van bestelverkeer kijkt de politie de technische staat van de voertuigen na, controleert het papierwerk, bekijkt de lading en de manier waarop deze bevestigd is en let ook op rijgedrag van de chauffeurs.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...