Politie arresteert man na aantreffen 350 kilo illegaal vuurwerk

Date:

Deel bericht:

Rosmalen – De politie hield woensdag 10 december een 27-jarige man uit Rosmalen aan, nadat er een grote hoeveelheid aan illegaal vuurwerk in zijn woning en naastgelegen schuur werd aangetroffen.

Nadat er bij de politie een anonieme melding binnenkwam, verrichtte zij rond 10.30 uur onderzoek in de woning van de verdachte. In de woning troffen zij illegaal vuurwerk aan. Nadat het onderzoek in de woning was verricht, bekeken agenten de schuur achter de woning. Hier troffen zijn ongeveer twintig dozen aan illegaal vuurwerk aan. In totaal werd er voor ruim 350 kilo aan illegaal vuurwerk in beslag genomen.

- Advertisement -

Het vuurwerk dat in beslag werd genomen, behoort tot de zogenoemde ‘Big Five’, een naam voor de vijf zwaarste vuurwerkartikelen in Nederland. Het ging onder meer om mortierbommen en de zogenaamde Cobra (zwaar knalvuurwerk).

De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Bel de politie!
De politie vraagt burgers om alert te zijn op vuurwerk wat in woonwijken is opgeslagen. Meldingen van opgeslagen vuurwerk kunnen worden gedaan via het telefoonnummer van de politie 0900-8844. Dit kan ook anoniem, via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...