Politie lost schoten na achtervolging bij aanhouding autodief op Zaagmolenstraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Vanmiddag heeft de politie na het lossen van meerdere waarschuwingsschoten de bestuurder van een als gestolen auto aangehouden.

Omstreeks 13:00 uur heeft er op de Veilingweg te Rotterdam een diefstal van een personenauto plaatsgevonden. Hierop zijn meerdere politievoertuigen een onderzoek gestart wat al snel resulteerde in een wilde achtervolging. Tijdens deze achtervolging die door Rotterdam Noord plaats, vond heeft de bestuurder van het gestolen voertuig op de Gordelweg een aanrijding met een politieauto veroorzaakt. Bij deze aanrijding is de politieauto total-los geraakt en hebben de inzittenden geen verwondingen opgelopen.

- Advertisement -

Na een rit die onder andere over de Noordmolenstraat en de Bergweg gegaan is raakte de bestuurder op de Zaagmolenstraat met de Vletstraat een geparkeerd staande auto en eindigde voor hem de rit. De politie heeft de bestuurder middels een BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) uit het voertuig gehaald. Omdat deze niet reageerde op aanroepen zijn er meerdere waarschuwingsschoten gelost. Uiteindelijk is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

In verband met het onderzoek door de FO (Forensische Opsporing) is de Zaagmolenstraat geruime tijd afgesloten om alles goed en veilig in kaart te brengen. Hierdoor rijdt tramlijn 8 een omleiding via de Bergweg en de Schiekade en zijn de haltes op het traject Hofplein naar de Zaagmolenbrug vervallen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Jongeman overvalt winkel met vuurwapen | Nieuwstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Een jongeman heeft vrijdagmiddag rond 16.15 uur een winkel aan de Nieuwstraat in Spijkenisse overvallen. Hij...

Voertuig raakt te water, bestuurster lichtgewond N210 Lekkerkerk

Lekkerkerk - Donderdagavond even na 18:30 uur is er een voertuig te water geraakt aan de CG Roosweg...

Drie auto’s verwoest door brand Veenoord Rotterdam

Rotterdam - Op het Veenoord in Rotterdam-IJsselmonde zijn afgelopen nacht rond 02.45 uur drie auto's beschadigd door brand....

Verdachten dodelijke brand Berkel en Rodenrijs langer vast

Berkel en Rodenrijs - De twee verdachten die betrokken zouden zijn bij de dodelijke brand in Berkel en...