Katten overleden bij brand Schulpweg Rotterdam

Date:

Deel bericht:


Rotterdam – 
Bij een fikse brand in een tuinhuisje op het volkstuinencomplex Wielewaal aan de Schulpweg zijn maandagochtend één of meerdere katten om het leven gekomen. De brandweer rukte uit voor een buitenbrand, dit bleek echter te gaan om een brand in een tuinhuisje, al snel schaalde de brandweer op naar het sein “middelbrand”.

- Advertisement -

Omdat het voor een voertuig maar mogelijk was om op het terrein te komen werd het blussen bemoeilijkt. Andere ter plaatse gekomen voertuigen hebben zich ingezet voor de waterwinning. Door de brand was er sprake van veel rookontwikkeling die op enkele kilometers afstand te zien was. Een naastgelegen tuinhuis heeft ook schade opgelopen door de brand, wel heeft de brandweer kunnen voorkomen dat de brand is overgeslagen.

In het tuinhuisje stonden zes gasflessen opgeslagen, deze heeft de brandweer uit het huisje gehaald en gekoeld. Een heg die om het stuk grond heen staat is ook verschroeit. De eigenaren hadden één of meerdere katten op het complex rondlopen, deze zouden zich volgens de politie tijdens de brand nog in het huisje hebben bevonden. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend, de brandweer zal in opdracht van de politie een onderzoek gaan verrichten naar de oorzaak van de brand.

Foto’s : Joëy Heijstek & John Heijstek & mark Swager

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Drie auto’s verwoest door brand Veenoord Rotterdam

Rotterdam - Op het Veenoord in Rotterdam-IJsselmonde zijn afgelopen nacht rond 02.45 uur drie auto's beschadigd door brand....

Twee auto’s verwoest door brand Meyenhage Rotterdam

Rotterdam - Op de Meyenhage in Rotterdam zijn afgelopen nacht rond 02.00 uur twee auto's verwoest door brand....

Motorrijder zwaargewond na aanrijding Pascalweg Rotterdam

Rotterdam - Een motorrijder is dinsdagmorgen rond 07.00 uur zwaargewond geraakt op de Pascalweg in Rotterdam. Motorrijder kwam...

Motorrijder (22) overleden na aanrijding met bestelbus | Stadionviaduct Rotterdam (video)

Rotterdam - Een 22-jarige motorrijder uit Rotterdam is dinsdagmorgen rond 08.13 uur overleden bij een ongeluk op de...