Brandweerkazerne sluit deuren door bezuiniging

Date:

Deel bericht:


Rotterdam – Door verregaande bezuinigingen sluit de brandweerkazerne in de Pottumstraat aan de Waalhaven in januari 2013 zijn deuren.In de kazerne aan de Pottumstraat werken thans 27 beroepsbrandweerlieden en ongeveer 40 vrijwilligers. Deze zullen verspreid worden over de andere kazernes in Rotterdam en tevens worden opgeleid om te rijden op een SIV. Nieuw is dat er een brandweerkazerne komt aan de Keyenburg nabij de Slinge. Deze kazerne wordt bezet door eerder genoemde SIV (Snel Interventie Voertuig).

- Advertisement -

Dit voertuig wordt ingezet bij bijvoorbeeld beginnende brandjes, maar ook PRIO 1 meldingen waarbij snelheid geboden is.Op een SIV rijden slechts twee personen, de bevelhebber en een brandwacht. Daar is brandweerpersoneel niet blij mee, want het neemt ook een risico met zich mee als je maar met twee personen bent terwijl de bezetting van een tankautospuit (blusauto) 6 mensen telt. De bewoners aan de keyenburg worden binnenkort op de hoogte gesteld van de komst van deze kazerne die 24 uur per dag wordt bemand. 

Er zijn nog een aantal bezuinigingensmaatregelen in aantocht, maar voorzichtigheid is geboden om niet onderbezet te raken met als gevolg een flinke vertraging in de aanrijtijden. De brandweer mag er maximaal acht minuten over doen om een melding te bereiken. Diverse partijen hebben in het verleden al aangegeven bezorgd te zijn op uitspraken van de Ondernemingsraad van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VVR) in de media.

Bron : IJsselmondenieuws Bekijk ook dit bericht : Brandweer rijdt met kleine brandweerauto

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Motorrijder zwaargewond na aanrijding Pascalweg Rotterdam

Rotterdam - Een motorrijder is dinsdagmorgen rond 07.00 uur zwaargewond geraakt op de Pascalweg in Rotterdam. Motorrijder kwam...

Motorrijder (22) overleden na aanrijding met bestelbus | Stadionviaduct Rotterdam

Rotterdam - Een 22-jarige motorrijder uit Rotterdam is dinsdagmorgen rond 08.13 uur overleden bij een ongeluk op de...

Ruzie tussen jongeren mondt uit in schietpartij, auto klemgereden door politie | Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Zondagavond 28 april rond 21.15 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden op het Prinsenplein in Rotterdam-IJsselmonde....

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...