Meubelzaak compleet afgebrand na zeer grote brand Christiaan Huygensstraat Strijen

Date:

Deel bericht:

Strijen – Zaterdagnacht even voor drie uur is er in een meubelzaak aan de Christiaan Huygensstraat een zeer grote brand uitgebroken. Een brandmelder in het gebouw spotte de brand waarna de brandweer pols hoogte kwam nemen, later bleek dat er daadwerkelijk brand woedde en deze snel uitslaand was.

Vijf woningen in de omgeving werden op last van de hulpdiensten ontruimd, deze bewoners werden opgevangen in het gemeentehuis. De brandweer heeft onder andere met een grootwatertransport de brand bestreden, echter kon er niet worden voorkomen dat het pand compleet uitbrandde. Omliggende panden kon door de brandweer worden gered door deze constant te koelen.

- Advertisement -

Meetploegen van de brandweer hebben in de omgeving gemeten of er gevaarlijke stoffen en asbest vrijkwamen, dit bleek niet het geval te zijn. Pas tegen 6 uur zondagochtend kon de brandweer het sein ‘brandweer meester geven’. De brandweer is enkele uren bezig geweest met het nablussen en was hier rond 5 uur zondagmiddag pas klaar mee.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onduidelijk, dit zal uit onderzoek moeten blijken.

Heeft u foto’s van het incident? Deze kunt u insturen naar redactie@nieuwsopbeeld.nl of via het instuurformulier.

Foto | Twitter |

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Vrouw aangehouden na melding steekpartij Merelsingel Strijen

Strijen - De politie heeft zaterdagochtend 25 maart een vrouw aangehouden na een steekincident in Strijen. Een man...

Flinke rookontwikkeling bij zeer grote brand in autogarage Simon Stevinstraat Strijen

Strijen - Op de Simon Stevinstraat in Strijen is dinsdagmorgen rond 08.00 uur een grote brand uitgebroken. De...

Automobilist rijdt aan verkeerde kant eigen garage uit Schenkeldijk Strijen

Strijen - Een automobilist heeft vrijdagavond een kostbaar foutje gemaakt bij het wegrijden uit zijn garagebox aan de...

Apache gevechtshelikopter maakt voorzorgslanding na rook in cabine Groeneweg Strijen

Strijen - Een Apache gevechtshelikopter heeft vanmorgen een voorzorgslanding gemaakt nadat de bemanning een rookgeur rook. Ook verscheen...