Oud en Nieuw 2013-2014: feest, gewonden, brand en schade in de regio Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Ook dit jaar ging de jaarwisseling weer gepaard met gewonden, branden en schade.Voor velen was het feest er echter niet minder om. Hieronder een overzicht van de gebeurtenissen in de regio Rotterdam.

Gewonden

Niet iedereen heeft het feest volgens planning mee kunnen maken. Het begon op de Schiedamseweg in Rotterdam waar een jongen van 14 zijn hand kwijtraakte en enkele anderen gewond raakten. Later op de avond raakte een 47-jarige man in Heijplaat ook zijn hand kwijt als gevolg van de ontploffing van een Cobra 6. Even na half een raakten een vader en zoon in Spijkenisse zwaargewond. Kort na het ongeval in Spijkenisse raakte een jongen aan de Binnensingel in Vlaardingen zwaargewond toen hij zwaar vuurwerk in een container wilde opblazen.

- Advertisement -

Uiteraard waren er ook nog vele minder ernstige verwondingen. Tussen 31 december en 1 januari 6 uur ’s morgens tellen wij 246 spoedmeldingen van de ambulancedienst. Op een normale decemberdag ligt dit aantal rond de 150.

Branden

Er waren enkele grote en zeer veel kleine branden in de regio. Aan de Zocherstraat in Rotterdam werden 70 bewoners geëvacueerd na een uitslaande brand. Aan de Groene Zoom ontstond brand op een rieten dak.Aan de Sophoclesstraat werden een heg en een boom door jongeren in de brand gestoken. Voor een verzameling van kleine incidenten vullen wij ons blog nog steeds aan.

Tussen 31 december en 1 januari 6 uur ’s ochtends tellen wij 147 meldingen van containerbranden, 93 meldingen van buitenbranden,18 meldingen van autobranden en 52 meldingen van gebouwbranden. Daarbij willen we opmerking dat onze tellingen niet volledig zijn, omdat een deel van de meldingen door de brandweer decentraal d.m.v. portofoons i.p.v. het gebruikelijke P2000 afgehandeld wordt.

Geweld tegen hulpdiensten

Wij verbazen ons over dit terugkerende ritueel: geweld tegen hulpdiensten. In Vlaardingen en in de Beverwaard moest de ME eraan te pas komen nadat omstanders de brandweer hinderden en bekogelden met vuurwerk. In de Vergilliusstraat werd een brandweerman bekogeld met vuurwerk toen hij een containerbrand bluste.

Nog meer?

Hebben we wat gemist? Wil je graag foto’s insturen? Dat kan via ons instuurformulier.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Medewerkers fruitbedrijf vinden grote hoeveelheid cocaïne in levering ananassen

Regio - Medewerkers van een fruitopslag in de Rotterdamse regio heeft tijdens het uitladen van een container een...

Schade na explosies in Rotterdam en Capelle aan den IJssel

Rotterdam, Capelle aan den IJssel - In de nacht van Zondag 4 februari op Maandag 5 februari hebben...