zaterdag, september 18, 2021
14.6 C
Rotterdam
zaterdag 18 september 2021

Man aangehouden voor bezit van 573 kilo vuurwerk in huis Flatusstraat Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – In een woning aan de Flatusstraat werd zaterdagmiddag 6 december vuurwerk aangetroffen. Bij nader onderzoek bleek het in totaal te gaan om 573 kilo. De bewoner is zondagochtend aangehouden. Later is ook een tweede man aangehouden, die er van wordt verdacht het vuurwerk te hebben geleverd.

De vondst werd zaterdagmiddag gedaan na een korte, maar felle brand in de meterkast van het huis. Net na het middaguur rook de bewoonster een brandlucht. Dit bleek vanuit de meterkast te komen. De vrouw is met haar kinderen het huis uit gevlucht en heeft 112 gebeld. De brandweer had de brand snel onder controle.

Illegaal
Toen politie en brandweer na het blussen als check het huis doorliepen, zagen zij in de garage zo’n 20 dozen vuurwerk. Later bleek dit om totaal 573 kilo illegaal vuurwerk te gaan, bestaande uit Chinese rollen en flowerbeds/ batterijen. De dozen zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Aangehouden
De 48-jarige bewoner moest zich zondagochtend melden aan het bureau en is daar aangehouden. Hij is maandagmiddag heengezonden in afwachting van zijn proces. Ook een tweede verdachte, een 46-jarige man uit Enschede, zal zich later moeten verantwoorden voor de rechter. Hij wordt ervan verdacht het vuurwerk geleverd te hebben.

Loop geen risico en meld
Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Sommige illegale vuurwerksoorten hebben een kracht gelijk aan explosieven. Bij onjuiste opslag of woningbrand kunnen de gevolgen niet te overzien zijn. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Dan vragen wij u dit te melden bij de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Wat mag u in huis hebben?
U mag maximaal vijfentwintig kilo legaal vuurwerk in uw bezit hebben. Buiten de verkoopdagen ook, maar dan op een veilige, niet voor het publiek toegankelijke plaats. Meer informatie leest u op de speciale pagina Vuurwerk.

Vuurwerk Illegaal Flatusstraat

Related Articles

Ruim 300 bekeuringen bij grootschalige OV controle Capelsebrug

0
Capelle aan den IJssel / Rotterdam - Enkele honderden reizigers hebben bij elkaar ruim 300...

4022 kilo cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

0
Rotterdam - De Douane heeft afgelopen nacht in de Rotterdamse haven een enorme hoeveelheid cocaïne...

In Zoetermeer aangetroffen gewonde man (47) in ziekenhuis overleden

0
Zoetermeer - De politie doet onderzoek naar het overlijden van een 47-jarige man. Het slachtoffer...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam [...]

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden [...]

Cokevondst in Rotterdam van 4022 kilo een van grootste ooit

Cokevondst in Rotterdam van 4022 kilo een van grootste ooit [...]

Politie zoekt getuigen van schietpartij Dantestraat

Politie zoekt getuigen van schietpartij Dantestraat [...]

Invoering nieuwe Rotterdamse wijkraden stap dichterbij

Invoering nieuwe Rotterdamse wijkraden stap dichterbij [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg