Overvallers Hornbach Wateringen vervoerden buit in winkelmandje

Date:

Deel bericht:

Wateringen – Drie nog onbekende mannen overvielen maandagavond 15 december de Hornbach aan de ’s-Gravenzandseweg in Wateringen. De mannen bedreigden de aanwezige medewerkers met een wapen en vluchtten met een aanzienlijk geldbedrag, dat zij onder andere in een oranje winkelmandje vervoerden.

Een winkelmedewerker werd bij vertrek uit de winkel omstreeks 21.35 uur overvallen door drie mannen die haar onder bedreiging van een wapen dwongen de winkel binnen te gaan. In de winkel werden de vrouw en nog drie medewerkers onder bedwang gehouden, terwijl de overvallers het pand doorzochten.

- Advertisement -

De mannen namen een aanzienlijk geldbedrag mee, dat verpakt zat in blauw etuis. Om hun buit te kunnen vervoeren, gebruikten de mannen twee zwarte sporttassen en namen zij uit de winkel een oranje winkelmandje mee. De overvallers zijn met z’n drieën op één scooter, samen met het mandje en de sporttassen gevlucht, in de richting van de Dorpskade. Op de Heulweg hielden de agenten kort na de overval twee mannen aan. Zij bleken met de overval niets te maken te hebben en zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Signalement
Twee van de drie overvallers zijn blank, ongeveer 20 jaar oud, tussen 1.75m en 1.90m lang, droegen donkere kleding en hadden een Haags accent. Ook de derde verdachte droeg donkere kleding.

Getuige?
Inmiddels is duidelijk dat ten tijde van de overval één of meerdere mensen in de directe omgeving hebben gelopen of gefietst. De politie komt graag met hen in contact. Was u getuige, zijn de mannen met het winkelmandje u maandagavond 15 december opgevallen of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met Twister, het overvallenteam van politie-eenheid Den Haag, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Foto’s: Politie.nl

hornbach-1

hornbach-2

- Advertisement -

Gerelateerd