dinsdag, januari 19, 2021

Verbijstering en ongeloof bij korpsleiding Nationale Politie na vonnis rechtbank

Heerlen – Met verbijstering hebben de eenheidsleiding Limburg en de korpsleiding vanmiddag kennisgenomen van het vonnis van de rechtbank waarin een collega tot twee jaar onvoorwaardelijke celstraf is veroordeeld. De uitspraak is des te opvallender omdat het Openbaar Ministerie vrijspraak had geëist.

Inrijden
In augustus 2013 zag de collega van de aanhoudingseenheid zich gedwongen om zijn dienstwapen te gebruiken toen een auto op hem inreed. Dit vond plaats in Heerlen en had te maken met de aanhouding van een verdachte in een serie ramkraken. De man die vervolgens door een politiekogel werd geraakt, zat als bijrijder in de auto.

Sepot
Aanvankelijk was er sprake van sepot op basis van het feit dat de collega had gehandeld uit noodweer(exces). Hierop stapte de man die door de politiekogel was geraakt naar het gerechtshof in ‘s-Hertogenbosch om alsnog vervolging af te dwingen. Het hof oordeelde eind vorig jaar dat de collega toch moest worden vervolgd.

Hoger beroep
Ook de korpsleiding reageert met ongeloof op de uitspraak. ‘Ik ben vreselijk teleurgesteld in het vonnis van de rechtbank’, aldus korpschef Gerard Bouman. ‘Zojuist heb ik nog gesproken met Gery Veldhuis, de chef van de Eenheid Limburg, en ik heb hem aangegeven dat deze collega alle steun van onze organisatie kan verwachten die hij nodig heeft. We zullen dit vonnis uiteraard nauwkeurig bestuderen, maar wat mij betreft staat vast dat we dit vonnis gaan aanvechten tot aan de allerhoogste instantie.’

BRON: Politie.nl

Lees ook: Lid arrestatieteam moet 2 jaar cel in na gewonde door schot met dienstwapen Heerlen

Related Articles

Caravan in brand gestoken Valkenhof Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Op het Valkenhof is rond 00.30 uur een caravan in...

Brandweer onderzoekt illegaal gedumpt afval Hoofdweg Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - De brandweer heeft rond 17.00 uur onderzoek gedaan naar een...

Bewoner Aafje Smeetsland overleden na eerdere brand in verpleeghuis

0
Rotterdam - Een bewoner van verpleeghuis Aafje Smeetsland die aflopen woensdag gewond raakte bij een...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,199FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg