Veel kritiek politieuniformen

Date:

Deel bericht:

Veel kritiek op uniformen politie

Over de uniformen van de politie is nogal eens wat te doen. Zo raadt de politie carnavalsvierders ten sterkste af om tijdens de carnavalsdagen een politie-uniform te dragen. De feestelijke kleding zou te veel lijken op het echte uniform. Maar ook dat echte uniform wordt ondertussen bedolven onder een golf van kritiek. Niet alleen zouden agenten niet goed zichtbaar zijn in het donker; de uniformen zouden ook nog eens te warm zijn, te snel naar zweet stinken en te strak onder de oksels zitten.

Niet goed zichtbaar in het donker

Sinds juni 2014 lopen agenten in een nieuw uniform rond. Dat uniform zou praktischer, opvallender en beter geschikt voor het politiewerk moeten zijn dan het oude uniform, maar dat blijkt in de praktijk tegen te vallen. Volgens Paul Roeland van de Nederlandse Politie Bond is er iets mis gegaan bij de test of het uniform ook goed zichtbaar is in het donker: De uniformen voldoen niet aan de veiligheidseisen en de gele strepen laten snel los. En dus lopen de agenten in hun ouderwetse gele hesjes rond, tot er een betere oplossing is gevonden.

- Advertisement -

Slecht zittende polo’s

Naast de slechte zichtbaarheid van de uniformen klagen de agenten erover dat de polo’s niet fijn zitten. Hettie Kijzers van de Nederlandse Politie Bond in een reactie tegenover het AD: “Een agent die in een schoon uniform van huis gaat, stinkt na een uur al een uur in de wind. Dat is ernstig, want zo zit het uniform agenten letterlijk in de weg. Goede kleding is een basisbehoefte.” Ook een goede pasvorm is erg belangrijk. Dat geldt niet alleen voor vrijetijdskleding, zoals je die bijvoorbeeld in deze webshop vindt, maar ook voor politie-uniformen.

Inmiddels dragen ruim 32.000 agenten de nieuwe uniformen. In totaal gaat het hier om 260.000 polo’s, een investering van enkele miljoenen euro’s. Kijzers: “Het is heel jammer dat deze gebreken niet al tijdens de aanbesteding aan het licht zijn gekomen. Vanaf het begin hebben we klachten van agenten ontvangen.” Inmiddels is er een testgroep van 50 tot 75 agenten, die nieuwe polo’s uitprobeert. Hiervan zijn vooralsnog geen resultaten vrijgegeven.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man overleden schietpartij Wiekslag Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Dinsdagavond 3 januari is een man overleden na een schietpartij in de Wiekslag....

Capelse berger redder in nood A29 Heinenoordtunnel

Heinenoord - Een waakse berger van Roos Autoberging uit Capelle aan den IJssel heeft zondagavond hulpverlenend opgetreden. Op...

Alerte wijkagenten treffen kelderbox vol met gestolen scooters en fietsen Capelle/Rotterdam

Capelle aan den IJssel - Alerte wijkagenten hebben donderdag 3 november twee verdachten aangehouden die ervan weden verdachte...

Explosies en enorme vlammenzee bij zeer grote brand Pallethandel Galvanistraat Zoetermeer

Zoetermeer - Bij een Pallethandel aan de Galvanistraat is vannacht omstreeks 02.45 is een zeer grote brand uitgebroken....