woensdag, oktober 27, 2021
13.9 C
Rotterdam
woensdag 27 oktober 2021

Veel kritiek politieuniformen

Veel kritiek op uniformen politie

Over de uniformen van de politie is nogal eens wat te doen. Zo raadt de politie carnavalsvierders ten sterkste af om tijdens de carnavalsdagen een politie-uniform te dragen. De feestelijke kleding zou te veel lijken op het echte uniform. Maar ook dat echte uniform wordt ondertussen bedolven onder een golf van kritiek. Niet alleen zouden agenten niet goed zichtbaar zijn in het donker; de uniformen zouden ook nog eens te warm zijn, te snel naar zweet stinken en te strak onder de oksels zitten.

Niet goed zichtbaar in het donker

Sinds juni 2014 lopen agenten in een nieuw uniform rond. Dat uniform zou praktischer, opvallender en beter geschikt voor het politiewerk moeten zijn dan het oude uniform, maar dat blijkt in de praktijk tegen te vallen. Volgens Paul Roeland van de Nederlandse Politie Bond is er iets mis gegaan bij de test of het uniform ook goed zichtbaar is in het donker: De uniformen voldoen niet aan de veiligheidseisen en de gele strepen laten snel los. En dus lopen de agenten in hun ouderwetse gele hesjes rond, tot er een betere oplossing is gevonden.

Slecht zittende polo’s

Naast de slechte zichtbaarheid van de uniformen klagen de agenten erover dat de polo’s niet fijn zitten. Hettie Kijzers van de Nederlandse Politie Bond in een reactie tegenover het AD: “Een agent die in een schoon uniform van huis gaat, stinkt na een uur al een uur in de wind. Dat is ernstig, want zo zit het uniform agenten letterlijk in de weg. Goede kleding is een basisbehoefte.” Ook een goede pasvorm is erg belangrijk. Dat geldt niet alleen voor vrijetijdskleding, zoals je die bijvoorbeeld in deze webshop vindt, maar ook voor politie-uniformen.

Inmiddels dragen ruim 32.000 agenten de nieuwe uniformen. In totaal gaat het hier om 260.000 polo’s, een investering van enkele miljoenen euro’s. Kijzers: “Het is heel jammer dat deze gebreken niet al tijdens de aanbesteding aan het licht zijn gekomen. Vanaf het begin hebben we klachten van agenten ontvangen.” Inmiddels is er een testgroep van 50 tot 75 agenten, die nieuwe polo’s uitprobeert. Hiervan zijn vooralsnog geen resultaten vrijgegeven.

Related Articles

21-jarige verdachte aangehouden na schietpartij Schietbaanlaan Rotterdam (video)

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdag 26 oktober een 21-jarige verdachte aangehouden naar aanleiding van...

Cocaïne ter waarde van bijna 40 miljoen euro in beslag genomen in Rotterdamse haven

0
Opnieuw is er een forse hoeveelheid cocaïne in beslag genomen in de Rotterdamse haven. Ditmaal...

Agenten trekken wapens op Koningslaan Rotterdam bij controle voertuig

0
Rotterdam - Dinsdag 26 oktober heeft de politie aan het begin van de middag een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Tentenkamp verder uitgebreid voor Halloweenfeest

Tentenkamp verder uitgebreid voor Halloweenfeest [...]

Schietpartij op de Schietbaanlaan in Rotterdam

Schietpartij op de Schietbaanlaan in Rotterdam [...]

C.N.A. Looslaan krijgt toch appartementencomplex

C.N.A. Looslaan krijgt toch appartementencomplex [...]

Bouwwethouder vindt nieuw gaatje voor 28 woningen

Bouwwethouder vindt nieuw gaatje voor 28 woningen [...]

Rotterdam geeft clubs 'kadootjes'

Rotterdam geeft clubs 'kadootjes' [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,072VolgersVolg