Ouderen steeds vaker slachtoffer woningbrand door onder andere krimpende zorg

vrijdag 12 februari 2016 16:35

Landelijk – Ouderen maken steeds vaker kans slachtoffer te worden van een woningbrand. Doordat de zorg krimpt en ouderen steeds langer op zichzelf blijven woning is de kans op een woningbrand steeds groter. Veelvoorkomende brandjes zijn dan ook brandjes die gemakkelijk konden worden voorkomen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de vergeten pannetjes op het vuur.

Afgelopen woensdag raakte een ouder persoon zwaargewond doordat er brand was uitgebroken in zijn woning aan de Beemsterhoek. Hij werd met een spoedtransport afgevoerd naar het ziekenhuis nadat hij door de brandweer in de woning werd aangetroffen. Zijn toestand was kritiek. Ook elders in het land is er te zien dat oudere mensen steeds vaker slachtoffer zijn van brand.

De meestvoorkomende branden ontstaan door het roken in bed, tijdens het koken, vergeten kaarsen of kortsluiting. Kortsluiting kan bijvoorbeeld ontstaan wanneer er een te groot aantal zwaardere apparaten staan aangesloten op een verlengdoos. Hierdoor kan de bekabeling oververhit raken en gaan branden.

 

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Ouderen steeds vaker slachtoffer woningbrand door onder andere krimpende zorg
Schrijver:

 

 

Landelijk – Ouderen maken steeds vaker kans slachtoffer te worden van een woningbrand. Doordat de zorg krimpt en ouderen steeds langer op zichzelf blijven woning is de kans op een woningbrand steeds groter. Veelvoorkomende brandjes zijn dan ook brandjes die gemakkelijk konden worden voorkomen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de vergeten pannetjes op het vuur.

Afgelopen woensdag raakte een ouder persoon zwaargewond doordat er brand was uitgebroken in zijn woning aan de Beemsterhoek. Hij werd met een spoedtransport afgevoerd naar het ziekenhuis nadat hij door de brandweer in de woning werd aangetroffen. Zijn toestand was kritiek. Ook elders in het land is er te zien dat oudere mensen steeds vaker slachtoffer zijn van brand.

De meestvoorkomende branden ontstaan door het roken in bed, tijdens het koken, vergeten kaarsen of kortsluiting. Kortsluiting kan bijvoorbeeld ontstaan wanneer er een te groot aantal zwaardere apparaten staan aangesloten op een verlengdoos. Hierdoor kan de bekabeling oververhit raken en gaan branden.

 

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!