Ouderen steeds vaker slachtoffer woningbrand door onder andere krimpende zorg

Date:

Deel bericht:

Landelijk – Ouderen maken steeds vaker kans slachtoffer te worden van een woningbrand. Doordat de zorg krimpt en ouderen steeds langer op zichzelf blijven woning is de kans op een woningbrand steeds groter. Veelvoorkomende brandjes zijn dan ook brandjes die gemakkelijk konden worden voorkomen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de vergeten pannetjes op het vuur.

Afgelopen woensdag raakte een ouder persoon zwaargewond doordat er brand was uitgebroken in zijn woning aan de Beemsterhoek. Hij werd met een spoedtransport afgevoerd naar het ziekenhuis nadat hij door de brandweer in de woning werd aangetroffen. Zijn toestand was kritiek. Ook elders in het land is er te zien dat oudere mensen steeds vaker slachtoffer zijn van brand.

- Advertisement -

De meestvoorkomende branden ontstaan door het roken in bed, tijdens het koken, vergeten kaarsen of kortsluiting. Kortsluiting kan bijvoorbeeld ontstaan wanneer er een te groot aantal zwaardere apparaten staan aangesloten op een verlengdoos. Hierdoor kan de bekabeling oververhit raken en gaan branden.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Twee auto’s beschadigd nadat boom omvalt Dorpsweg Rotterdam

Rotterdam - Op de Dorpsweg in Rotterdam-Charlois is zaterdagochtend rond 11.29 uur een boom omgevallen door de harde...

Woningcoöperaties opgescheept met miljoenenschade door explosies

De schade die ontstaat door de vele explosies in Rotterdam en Omstreken loopt tot in de miljoenen. Veel...

Overvaller komt uit plafond van tankstation Prinsenlaan Rotterdam

Rotterdam - Een medewerker van een tankstation aan de Prinsenlaan in Rotterdam is zich maandagmorgen kapot geschrokken toen...

Agent van Eenheid Rotterdam verdacht van handel in harddrugs

Regio - Dinsdag 22 augustus is een politieagent van de Eenheid Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van drugshandel...