Oproep van burgemeester Martijn Vroom Krimpen aan den IJssel voor vrijwilligers en AED’s

vrijdag 13 januari 2017 22:27

Krimpen aan den IJssel – Hoe gezond of sportief je ook leeft, een hartstilstand kan iedereen treffen. Jong of oud, leeftijd speelt geen rol. Hulp binnen 6 minuten is dan van levensbelang. Burgemeester Martijn Vroom deed deze oproep op zijn Facebook pagina. 

 

“AED’s gezocht !
Vrijwilligers gezocht !”

“Naar aanleiding van discussie in de gemeenteraad en de huldiging van Ibrahim Erure is de werkgroep AED/reanimatie gestart met de heren Bert Luijendijk, Hugo van der wal en Freek Bredius en burgemeester Martijn Vroom.
We gaan vrijwilligers werven, sponsoren vinden, AED’s regelen. Dekkingsgraad bepalen en voor elkaar krijgen.

Niemand weet hoeveel AED’s er precies in Krimpen aan den IJssel hangen; de Hart stichting niet, HartVeiligWonen niet, het Rode Kruis niet en ook de gemeente niet.

Meld uw AED aan

Voor een 6-minutenzone in heel Nederland zijn veel AED’s nodig.

Deze AED’s moeten 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar zijn voor algemeen gebruik. Heeft u zelf, in uw bedrijf of bij uw vereniging een AED en wilt u deze beschikbaar stellen voor gebruik bij nood in uw omgeving?
Meld uw AED dan aan bij de gemeente via gemeente@krimpenaandenijssel.nl

Vrijwilligers gezocht

Om overal in Nederland binnen de cruciale 6 minuten te kunnen reanimeren, zijn veel vrijwilligers nodig. Het gaat om vrijwilligers die kunnen reanimeren. Maar het kunnen ook vrijwilligers zijn die willen leren om te reanimeren en vrijwilligers die willen en kunnen uitrukken als er in hun buurt iemand een hartstilstand krijgt. In heel Nederland hebben zich al duizenden vrijwilligers aangemeld, die binnen 6 minuten kunnen helpen bij een reanimatie in hun dorp, wijk of straat. In Krimpen zijn we nog op zoek naar zo’n 300 vrijwilligers.

De gemeente zoekt daarnaast ook nog 300 Krimpenaren die gratis de baby-reanimatiecursus willen volgen. Help mee om van Krimpen (en Nederland) een 6 minutenzone te maken en meld u ook aan.
Aanmelden kan via gemeente@krimpenaandenijssel.nl

Delen we dit bericht met z’n allen??

Graag!”

Krimpense Pluim voor brandweerman Ibrahim Erure

Foto: Jeroen van Zomeren

 

 

0 reacties

Oproep van burgemeester Martijn Vroom Krimpen aan den IJssel voor vrijwilligers en AED’s
Schrijver:

 

 

Krimpen aan den IJssel – Hoe gezond of sportief je ook leeft, een hartstilstand kan iedereen treffen. Jong of oud, leeftijd speelt geen rol. Hulp binnen 6 minuten is dan van levensbelang. Burgemeester Martijn Vroom deed deze oproep op zijn Facebook pagina. 

 

“AED’s gezocht !
Vrijwilligers gezocht !”

“Naar aanleiding van discussie in de gemeenteraad en de huldiging van Ibrahim Erure is de werkgroep AED/reanimatie gestart met de heren Bert Luijendijk, Hugo van der wal en Freek Bredius en burgemeester Martijn Vroom.
We gaan vrijwilligers werven, sponsoren vinden, AED’s regelen. Dekkingsgraad bepalen en voor elkaar krijgen.

Niemand weet hoeveel AED’s er precies in Krimpen aan den IJssel hangen; de Hart stichting niet, HartVeiligWonen niet, het Rode Kruis niet en ook de gemeente niet.

Meld uw AED aan

Voor een 6-minutenzone in heel Nederland zijn veel AED’s nodig.

Deze AED’s moeten 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar zijn voor algemeen gebruik. Heeft u zelf, in uw bedrijf of bij uw vereniging een AED en wilt u deze beschikbaar stellen voor gebruik bij nood in uw omgeving?
Meld uw AED dan aan bij de gemeente via gemeente@krimpenaandenijssel.nl

Vrijwilligers gezocht

Om overal in Nederland binnen de cruciale 6 minuten te kunnen reanimeren, zijn veel vrijwilligers nodig. Het gaat om vrijwilligers die kunnen reanimeren. Maar het kunnen ook vrijwilligers zijn die willen leren om te reanimeren en vrijwilligers die willen en kunnen uitrukken als er in hun buurt iemand een hartstilstand krijgt. In heel Nederland hebben zich al duizenden vrijwilligers aangemeld, die binnen 6 minuten kunnen helpen bij een reanimatie in hun dorp, wijk of straat. In Krimpen zijn we nog op zoek naar zo’n 300 vrijwilligers.

De gemeente zoekt daarnaast ook nog 300 Krimpenaren die gratis de baby-reanimatiecursus willen volgen. Help mee om van Krimpen (en Nederland) een 6 minutenzone te maken en meld u ook aan.
Aanmelden kan via gemeente@krimpenaandenijssel.nl

Delen we dit bericht met z’n allen??

Graag!”

Krimpense Pluim voor brandweerman Ibrahim Erure

Foto: Jeroen van Zomeren

 

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!