Overlastgevers aangepakt tijdens actie “Slagkracht” Rotterdam en Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Sinds korte tijd is er een nieuw team politieagenten actief in het basisteam IJsselland. Zij gaan naast hun reguliere werkzaamheden op het basisteam regelmatig schuil onder de naam Slagkracht. Een team wat veelal op de fiets en/of motor actief is en korte metten maakt met notoire overlastgevers op diverse locaties waar veel overlast en onveiligheid wordt ervaren door omwonenden.

Afgelopen donderdag was wederom zo’n actieavond.

- Advertisement -

Met een team van acht collega’s op de fiets, motor en scooter werden diverse overlastlocaties helemaal plat gesurveilleerd en werd er daadkrachtig opgetreden.

Onder deze locaties vielen onder andere het Poolsterplein en de wijk Oosterflank in Rotterdam. Het Schollebos, de wijk Middelwatering en de wijk Schollevaar in Capelle aan den IJssel. Deze locaties waren van te voren uitgezocht en gekozen aan de hand van statestieken met betrekking op overlastmeldingen, criminaliteit en informatie vanuit wijkagenten.

In totaal werden er tijdens deze actie zo’n 30 personen gecontroleerd, waarvan een groot aantal hiervan bestond uit notoire overlastgevers met veelal een crimineel verleden. Hiervan kregen er 6 een proces-verbaal in verband met gepleegde overlast. Werden er uiteidelijk drie aangehouden, waarvan er twee een wijkverbod van 14 dagen kregen en 1 een waarschuwing wijkverbod. Zij zullen de komende tijd dus niet meer in de wijk mogen komen en/of strafbare feiten plegen.

Ook werd er een verdachte aangehouden met een hoeveelheid harddrugs op verdenking van handel in harddrugs. Werd er een verdachte aangehouden voor het plegen van een fietsendiefstal en werd er later nog bij iemand een mogelijk gestolen fiets aangetroffen en in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook bleken er twee personen nog gesignaleerd te staan voor geldboetes en betaalden deze om te voorkomen dat zij werden aangehouden.

Al met al dus een geslaagde actie met mooie resultaten. Een actie die u de komende tijd nog veel vaker kunt verwachten van ons.

Ervaart u zelf ook overlast bij u in de wijk of heeft u vermoedens van criminaliteit schroom niet om hiervan melding te maken bij de politie via 0900-8844 of bij spoed 112.

Want samen staan we sterk voor een veilige woonomgeving!

Wijkagent schrijft wijkverbod uit overlastgevende jeugd Poolsterplein Rotterdam

Bron en foto’s :  Politie Rotterdam, district Rijnmond-Oost

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Meerdere gewonden na ernstig ongeluk Jacques Dutilhweg Rotterdam

Jacques Dutilhweg, Rotterdam - Zaterdagavond 25 mei rond 21.06 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Op de toerit...

Twee gewonden en vier aanhoudingen door twee schietpartijen op nog geen 200 meter van elkaar in Rotterdam-Spangen

Rotterdam, 24 mei 2024 – Vrijdagmiddag rond 17:15 uur vond een schietpartij plaats aan de Borgerstraat in de...

Straten en restaurant onder water na stortbui Stationsweg Heenvliet

Heenvliet - Tussen 14:00 uur en 14:30 uur trok er een flinke stortbui over Heenvliet en omgeving. Deze...

Fietser zwaargewond na ongeluk Treviso Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Donderdagmiddag 23 mei rond 18.30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden.Het ongeval vond...