Overlastgevers aangepakt tijdens actie “Slagkracht” Rotterdam en Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Sinds korte tijd is er een nieuw team politieagenten actief in het basisteam IJsselland. Zij gaan naast hun reguliere werkzaamheden op het basisteam regelmatig schuil onder de naam Slagkracht. Een team wat veelal op de fiets en/of motor actief is en korte metten maakt met notoire overlastgevers op diverse locaties waar veel overlast en onveiligheid wordt ervaren door omwonenden.

Afgelopen donderdag was wederom zo’n actieavond.

- Advertisement -

Met een team van acht collega’s op de fiets, motor en scooter werden diverse overlastlocaties helemaal plat gesurveilleerd en werd er daadkrachtig opgetreden.

Onder deze locaties vielen onder andere het Poolsterplein en de wijk Oosterflank in Rotterdam. Het Schollebos, de wijk Middelwatering en de wijk Schollevaar in Capelle aan den IJssel. Deze locaties waren van te voren uitgezocht en gekozen aan de hand van statestieken met betrekking op overlastmeldingen, criminaliteit en informatie vanuit wijkagenten.

In totaal werden er tijdens deze actie zo’n 30 personen gecontroleerd, waarvan een groot aantal hiervan bestond uit notoire overlastgevers met veelal een crimineel verleden. Hiervan kregen er 6 een proces-verbaal in verband met gepleegde overlast. Werden er uiteidelijk drie aangehouden, waarvan er twee een wijkverbod van 14 dagen kregen en 1 een waarschuwing wijkverbod. Zij zullen de komende tijd dus niet meer in de wijk mogen komen en/of strafbare feiten plegen.

Ook werd er een verdachte aangehouden met een hoeveelheid harddrugs op verdenking van handel in harddrugs. Werd er een verdachte aangehouden voor het plegen van een fietsendiefstal en werd er later nog bij iemand een mogelijk gestolen fiets aangetroffen en in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook bleken er twee personen nog gesignaleerd te staan voor geldboetes en betaalden deze om te voorkomen dat zij werden aangehouden.

Al met al dus een geslaagde actie met mooie resultaten. Een actie die u de komende tijd nog veel vaker kunt verwachten van ons.

Ervaart u zelf ook overlast bij u in de wijk of heeft u vermoedens van criminaliteit schroom niet om hiervan melding te maken bij de politie via 0900-8844 of bij spoed 112.

Want samen staan we sterk voor een veilige woonomgeving!

Wijkagent schrijft wijkverbod uit overlastgevende jeugd Poolsterplein Rotterdam

Bron en foto’s :  Politie Rotterdam, district Rijnmond-Oost

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Man op heterdaad aangehouden na explosie Maracas Rotterdam-Zevenkamp

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag 18 april is een 21-jarige man uit Tilburg op...

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...