zaterdag, november 27, 2021
1.9 C
Rotterdam
zaterdag 27 november 2021

Krimpen nog voor 2018 een 6-mintuenzone door extra AED’s

- advertentie -

Krimpen aan den IJssel – Op dinsdag 3 oktober heeft burgemeester Martijn Vroom AED buitenkasten in ontvangst genomen. De gemeente Krimpen aan den IJssel en EHBO-vereniging Krimpen aan den IJssel hebben van de Hartstichting in totaal 21 buitenkasten ontvangen.

 

Burgemeester Martijn Vroom: “Via een sponsoringsactie hebben we het benodigde bedrag voor de AED’s bij elkaar verzameld, de buitenkasten krijgen we van de Hartstichting. Mooi om te zien dat inwoners, stichtingen en ondernemers het belang van voldoende beschikbare AED’s inzien. Met de huidige AED’s binnenin gebouwen én de nieuwe AED’s voor buiten, hangen er straks genoeg apparaten verspreid over Krimpen aan den IJssel om iedereen die hier een hartstilstand krijgt binnen 6 minuten te kunnen helpen. In het najaar gaan we de AED’s ophangen in de beveiligde buitenkasten. Ook hebben we genoeg mensen die de AED’s kunnen bedienen. Sinds de oproep tijdens de Nieuwjaarsreceptie begin dit jaar hebben 300
inwoners de gratis reanimatiecursus gevolgd en gehaald. Door de benodigde AED’s en vrijwilligers heeft Krimpen nog voor het eind van het jaar een genoemde ‘6-minutenzone’.”

Meer AED’s buiten

Het is belangrijk dat er voldoende AED’s buiten gebouwen bereikbaar zijn, die snel naar de locatie kunnen worden gebracht waar iemand een hartstilstand heeft gekregen. Een hartstilstand komt vaak onverwacht. Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben. Veel AED’s in Nederland hangen binnen in gebouwen en die zijn niet 24/7 bereikbaar. Maar veel hartstilstanden gebeuren op straat, vooral in woonwijken. AED’s in de buitenruimte kunnen daarom nog meer levens redden.

Bij een hartstilstand moet voor de grootste overlevingskans binnen 6 minuten een AED
worden ingezet. Krimpen aan den IJssel heeft voor 2018 een 6-minutenzone. Er hangen AED’s bijvoorbeeld bij het raadhuis en op de gemeentelijke locatie aan de Stormsweg, in desporthallen De Boog en De Populier, bij de brandweerkazerne, op de begraafplaatsen Waalhoven en IJsseldijk en in De Tuyter.

Kijk voor de locaties van de (huidige) AED’s op www.krimpenaandenijssel.nl/AED.

Oproepsysteem reanimatie

De AED’s worden aangemeld bij HartveiligWonen. Bij een hartstilstand in de omgeving krijgen inwoners die bij dit systeem staan aangemeld een oproep om te gaan reanimeren. Zij krijgen de informatie over de locatie van de AED zodat ze deze kunnen gebruiken om het slachtoffer zo snel mogelijk te reanimeren.

 

Oproep van burgemeester Martijn Vroom Krimpen aan den IJssel voor vrijwilligers en AED’s

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,109VolgersVolg
- advertentie -