woensdag, april 21, 2021
11.2 C
Rotterdam
woensdag 21 april 2021

Krimpen nog voor 2018 een 6-mintuenzone door extra AED’s

Krimpen aan den IJssel – Op dinsdag 3 oktober heeft burgemeester Martijn Vroom AED buitenkasten in ontvangst genomen. De gemeente Krimpen aan den IJssel en EHBO-vereniging Krimpen aan den IJssel hebben van de Hartstichting in totaal 21 buitenkasten ontvangen.

 

Burgemeester Martijn Vroom: “Via een sponsoringsactie hebben we het benodigde bedrag voor de AED’s bij elkaar verzameld, de buitenkasten krijgen we van de Hartstichting. Mooi om te zien dat inwoners, stichtingen en ondernemers het belang van voldoende beschikbare AED’s inzien. Met de huidige AED’s binnenin gebouwen én de nieuwe AED’s voor buiten, hangen er straks genoeg apparaten verspreid over Krimpen aan den IJssel om iedereen die hier een hartstilstand krijgt binnen 6 minuten te kunnen helpen. In het najaar gaan we de AED’s ophangen in de beveiligde buitenkasten. Ook hebben we genoeg mensen die de AED’s kunnen bedienen. Sinds de oproep tijdens de Nieuwjaarsreceptie begin dit jaar hebben 300
inwoners de gratis reanimatiecursus gevolgd en gehaald. Door de benodigde AED’s en vrijwilligers heeft Krimpen nog voor het eind van het jaar een genoemde ‘6-minutenzone’.”

Meer AED’s buiten

Het is belangrijk dat er voldoende AED’s buiten gebouwen bereikbaar zijn, die snel naar de locatie kunnen worden gebracht waar iemand een hartstilstand heeft gekregen. Een hartstilstand komt vaak onverwacht. Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben. Veel AED’s in Nederland hangen binnen in gebouwen en die zijn niet 24/7 bereikbaar. Maar veel hartstilstanden gebeuren op straat, vooral in woonwijken. AED’s in de buitenruimte kunnen daarom nog meer levens redden.

Bij een hartstilstand moet voor de grootste overlevingskans binnen 6 minuten een AED
worden ingezet. Krimpen aan den IJssel heeft voor 2018 een 6-minutenzone. Er hangen AED’s bijvoorbeeld bij het raadhuis en op de gemeentelijke locatie aan de Stormsweg, in desporthallen De Boog en De Populier, bij de brandweerkazerne, op de begraafplaatsen Waalhoven en IJsseldijk en in De Tuyter.

Kijk voor de locaties van de (huidige) AED’s op www.krimpenaandenijssel.nl/AED.

Oproepsysteem reanimatie

De AED’s worden aangemeld bij HartveiligWonen. Bij een hartstilstand in de omgeving krijgen inwoners die bij dit systeem staan aangemeld een oproep om te gaan reanimeren. Zij krijgen de informatie over de locatie van de AED zodat ze deze kunnen gebruiken om het slachtoffer zo snel mogelijk te reanimeren.

 

Oproep van burgemeester Martijn Vroom Krimpen aan den IJssel voor vrijwilligers en AED’s

Related Articles

Man (39) ernstig gewond door schietpartij Houdringeweg Rotterdam

0
Rotterdam - De man die dinsdagavond 20 april ernstig gewond raakte door een geweldsincident in...

Zoon (27) verdachte van doden vader (62) in woning Oosterse Tuin Rotterdam

0
Rotterdam - Justitie houdt de 27-jarige Brayon M. verantwoordelijk voor de dood van zijn vader...

Jongen (16) uit Heerjansdam kwam om het leven door kogel Rietgors Barendrecht

0
Barendrecht - De 16-jarige jongen uit Heerjansdam die afgelopen weekend om het leven kwam na...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Droog en vrij zonnig op Koningsdag, prima terrasweer erna

Droog en vrij zonnig op Koningsdag, prima terrasweer erna [...]

Politie lost waarschuwingsschot in Crooswijk bij arrestatie

Politie lost waarschuwingsschot in Crooswijk bij arrestatie [...]

'Invallen na onderzoek malafide verhuurbedrijf in Rhoon'

'Invallen na onderzoek malafide verhuurbedrijf in Rhoon' [...]

440 kilo cocaïne onderschept in haven Rotterdam

440 kilo cocaïne onderschept in haven Rotterdam [...]

Directeur Franciscus Gasthuis: dit komt onverantwoord over

Directeur Franciscus Gasthuis: dit komt onverantwoord over [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg