donderdag, december 9, 2021
3.3 C
Rotterdam
donderdag 9 december 2021

Kindergemeenteraad Krimpen aan den IJssel 2017-2018 geïnstalleerd

- advertentie -

Krimpen aan den IJssel – Op dinsdag 7 november is tijdens een speciale raadsvergadering de kindergemeenteraad 2017-2018 geïnstalleerd. In totaal zijn 16 leerlingen van 8 Krimpense basisscholen door burgemeester Martijn Vroom benoemd.

Burgemeester Martijn Vroom: “Vandaag is de derde kindergemeenteraad van Krimpen geïnstalleerd. Ik ben trots op de kinderen die als ambassadeur willen optreden voor alle Krimpense kinderen. Er zijn steeds meer onderwerpen waarover we ook hun mening willen vragen, zoals over buitenspelen en duurzaamheid. Door een kindergemeenteraad te installeren, kan de Krimpense jeugd meepraten over onderwerpen die zij belangrijk vinden.”

Wie zitten er in de kindergemeenteraad?

De kindergemeenteraad wordt gevormd door kinderen van groep 7 of 8 van Krimpense basisscholen. Zij vertegenwoordigen alle kinderen in de gemeente Krimpen aan den IJssel.
De kinderraadsleden hebben zich tijdens de installatievergadering aan de hand van een selfie op hun favoriete plek in Krimpen voorgesteld. Ook bevestigden zij een afspraak die burgemeester Martijn Vroom met hen heeft gemaakt.

Wat doet de kindergemeenteraad?

De belangrijkste dag voor de kindergemeenteraad is de ‘dag van de kindergemeenteraad’. Dan gaat de kindergemeenteraad aan de slag met plannen die door de verschillende groepen 8 van Krimpense basisscholen zijn ingediend. Aan het einde van de dag wordt er gestemd door de kinderraadsleden en het plan met de meeste stemmen wordt ook daadwerkelijk uitgevoerd. Naast de ‘dag van kindergemeenteraad’ geeft de kindergemeenteraad advies aan de gemeenteraad over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Daarnaast zal de kindergemeenteraad aanwezig zijn bij diverse festiviteiten in Krimpen.

 

Foto : Wijntjesfotografie

 

Kindergemeenteraad Krimpen aan den IJssel kiest voor project ‘scholen gaan samen scheiden’

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,113VolgersVolg
- advertentie -