Wijkagent sneller terug op straat door inzet Chromebook

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De landelijke Politie heeft sinds vandaag in alle basisteams Chromebooks uitgereikt. De Chromebooks zijn bedoeld om de burger op locatie sneller te kunnen helpen. Met de Chromebooks kan er bijvoorbeeld worden ingelogd op de diverse politiesystemen en kan er ter plekke een Proces-Verbaal worden opgemaakt.

Op dit moment worden de Chromebooks uitgereikt aan de wijkagenten van de verschillende basisteams. Een basisteam is een district binnen een politie-eenheid. De Chromebook is een aanvulling op de politie smartphone app MEOS. Hiermee kon de eerste informatie voor bijvoorbeeld persoonsgegevens al worden opgevraagd.

- Advertisement -

Door de inzet van de Chromebook op locatie kan de wijkagent weer sneller de straat op. In de oude situatie werd de informatie opgenomen waarop dit later op het bureau verwerkt moest worden. Agenten zijn daardoor onnodig tijd kwijt aan het administreren van hun bevindingen.

Waarom een Chromebook?
Chromebooks zijn superveilig, snel en gaan lang mee op de accu. Omdat er gewerkt wordt met enkel een internet-aansluiting en het apparaat theoretisch gezien geen bestanden lokaal opslaat is de veiligheid gewaarborgd. De agent logt voor het werken  in op het Intranet van de politie. Aldaar kan de agent zijn werk doen. Mocht het apparaat bijvoorbeeld gestolen worden staat er geen gevoelige informatie op.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd

Man veroorzaakt meerdere aanrijdingen in Berkel en Rodenrijs en Rotterdam en wordt getaserd op A20 Rotterdam

De politie heeft zondagmiddag een man moeten taseren nadat hij tussen Berkel en Rodenrijs op de Oudelandselaan en...

Gedumpt of ontsnapt? Welk kindje is zijn Flappie kwijt in Rotterdam-Nesselande

Rotterdam - De politie heeft zaterdag op de grens tussen Rotterdam-Nesselande en Nieuwerkerk aan den IJssel kennis gemaakt...

Schade na explosie bij hoofdkantoor Suri-Change West-Kruiskade Rotterdam (video)

Rotterdam - Op de West-kruiskade heeft zondagochtend omstreeks vijf uur een explosie plaatsgevonden bij het hoofdkantoor Suri-Change. Eerder...

Ruim 1500 aanhoudingen bij klimaatprotest in Den Haag

Den Haag - Zaterdag 27 mei zijn bij een wegblokkade van actiegroep Extinction Rebellion 1579 personen aangehouden. De...