Wijkagent sneller terug op straat door inzet Chromebook

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De landelijke Politie heeft sinds vandaag in alle basisteams Chromebooks uitgereikt. De Chromebooks zijn bedoeld om de burger op locatie sneller te kunnen helpen. Met de Chromebooks kan er bijvoorbeeld worden ingelogd op de diverse politiesystemen en kan er ter plekke een Proces-Verbaal worden opgemaakt.

Op dit moment worden de Chromebooks uitgereikt aan de wijkagenten van de verschillende basisteams. Een basisteam is een district binnen een politie-eenheid. De Chromebook is een aanvulling op de politie smartphone app MEOS. Hiermee kon de eerste informatie voor bijvoorbeeld persoonsgegevens al worden opgevraagd.

- Advertisement -

Door de inzet van de Chromebook op locatie kan de wijkagent weer sneller de straat op. In de oude situatie werd de informatie opgenomen waarop dit later op het bureau verwerkt moest worden. Agenten zijn daardoor onnodig tijd kwijt aan het administreren van hun bevindingen.

Waarom een Chromebook?
Chromebooks zijn superveilig, snel en gaan lang mee op de accu. Omdat er gewerkt wordt met enkel een internet-aansluiting en het apparaat theoretisch gezien geen bestanden lokaal opslaat is de veiligheid gewaarborgd. De agent logt voor het werken  in op het Intranet van de politie. Aldaar kan de agent zijn werk doen. Mocht het apparaat bijvoorbeeld gestolen worden staat er geen gevoelige informatie op.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...