vrijdag, mei 27, 2022
15.5 C
Rotterdam
vrijdag 27 mei 2022

Wijkagent sneller terug op straat door inzet Chromebook

- advertentie -

Rotterdam – De landelijke Politie heeft sinds vandaag in alle basisteams Chromebooks uitgereikt. De Chromebooks zijn bedoeld om de burger op locatie sneller te kunnen helpen. Met de Chromebooks kan er bijvoorbeeld worden ingelogd op de diverse politiesystemen en kan er ter plekke een Proces-Verbaal worden opgemaakt.

Op dit moment worden de Chromebooks uitgereikt aan de wijkagenten van de verschillende basisteams. Een basisteam is een district binnen een politie-eenheid. De Chromebook is een aanvulling op de politie smartphone app MEOS. Hiermee kon de eerste informatie voor bijvoorbeeld persoonsgegevens al worden opgevraagd.

Door de inzet van de Chromebook op locatie kan de wijkagent weer sneller de straat op. In de oude situatie werd de informatie opgenomen waarop dit later op het bureau verwerkt moest worden. Agenten zijn daardoor onnodig tijd kwijt aan het administreren van hun bevindingen.

Waarom een Chromebook?
Chromebooks zijn superveilig, snel en gaan lang mee op de accu. Omdat er gewerkt wordt met enkel een internet-aansluiting en het apparaat theoretisch gezien geen bestanden lokaal opslaat is de veiligheid gewaarborgd. De agent logt voor het werken  in op het Intranet van de politie. Aldaar kan de agent zijn werk doen. Mocht het apparaat bijvoorbeeld gestolen worden staat er geen gevoelige informatie op.

 


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,222VolgersVolg
- advertentie -