Speciaal politieteam opgezet tegen reeks autobranden en explosies

Date:

Deel bericht:

Naar aanleiding van de recente autobranden in de gemeente heeft de politie in overleg met de burgemeester een team samengesteld dat zich gaat richten op branden. Burgemeester Klaas Tigelaar: ,,De impact van deze branden is groot. Op inwoners, maar ook op organisaties zoals Woej, die de bus gebruikte voor hun vervoersdienst. Herstellen van de veiligheid heeft bij mij de hoogste prioriteit.”

Het politieteam heeft twee taken: extra toezicht houden, en nog meer inzetten op opsporing. Daarnaast doet burgemeester Tigelaar een oproep aan inwoners: ,,Ziet u een verdachte situatie? Bel 112 en meld het direct bij de politie. Daarnaast is ook beeldmateriaal van de branden welkom. ”

- Advertisement -

Teamchef Leidschendam-Voorburg, Jaap de Kok: “Het is bijzonder vervelend als u het slachtoffer wordt van een autobrand. Het is ook een delict dat veel onrust in de buurt veroorzaakt. Daarom is een projectgroep opgericht die zich intensief bezighoudt met dit onderwerp, we willen namelijk die brandstichter(s) pakken! Deze autobranden moeten stoppen!”


Reeks incidenten
Afgelopen weken zijn er tenminste acht auto’s vernield door brand of vuurwerkbommen (zie onderaan het artikel een overzicht). Ook zijn er diverse andere incidenten geweest. Zo zijn meerdere brievenbussen opgeblazen in de Voorburgse regio. Ook was er op de Van Alphenstraat een explosie, waardoor meerdere ruiten sneuvelden.

Na een explosie op de Van Everdingenstraat werd een woning en kelderbox doorzocht. Hierbij werd een voorwerp gevonden, waardoor enkele woningen op last van het Team Explosieven Verkenning ontruimd moesten worden. Een voorwerp wat in de ruimte lag is onderzocht en in beslag genomen.

De politie onderzoekt het verband tussen alle autobranden en explosies. Ook wordt onderzocht of het in beslag genomen voorwerp aan de Van Everdingenstraat gebruikt is bij de recente voertuigbranden.


  • Donderdagavond 7 februari is een auto uitgebrand die geparkeerd stond aan de Delflandlaan in Voorburg.
  • Maandagavond 11 februari werd rond 23:00 uur een politieauto in brand gestoken aan de Van Everdingenstraat in Voorburg.
  • Dinsdagavond 12 februari brandde rond 20:45 een busje van een hondenschool uit aan de Prins Johan Willem Frisolaan in Leidschendam.
  • Woensdagavond 13 februari rond 21:30 brandde een rolstoelbus uit die geparkeerd stond op de Prins Frederiklaan/Prins Johan Willem Frisolaan in Leidschendam.
  • Enkele uren later rond 01:00 brandde twee auto’s uit op de Savallelaan in Voorburg.
  • Maandagochtend 18 februari rond 05:45 brandde een auto uit op de Prins Bernhardlaan in Voorburg.
  • Woensdagmiddag 20 februari liep een auto forse schade op, nadat er een vermoedelijke vuurwerkbom op de motorkap tot ontploffing werd gebracht, op de Van Everdingenstraat in Voorburg.
- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...