dinsdag, maart 9, 2021

Motorrijders demonstreren tegen biker-discriminatie in Den Haag

Den Haag – Op de Laan van Reagan en Gorbatsjov bij het Koekamp verzamelden vanmiddag een hondertal motorrijders voor de United Bikers Run 2019. De samenkomst was om duidelijk te maken dat zij tegen het discrimineren van bikers zijn.

De motorrijders verzamelden bij tankstations langs de diverse snelwegen. Motorrijders van diverse clubs, maar ook zonder club, reden samen naar Den Haag. Het was een vreedzame en gezellige bijeenkomst en er waren ook geen verdere incidenten.

Enkele motorrijders werden op weg naar de bijeenkomst wel van de snelweg gehaald om op verzoek van de politie hun ‘colors’ (clubkleding) te bedekken of uit te trekken. Nadat zij hieraan gehoord gaven, mochten zij hun weg richting de hofstad vervolgen.

Gediscrimineerd en gedemoniseerd
De motorrijders op het evenement voelen zich gediscrimineerd en gedemoniseerd. Zij willen laten zien dat ook zij gewone mensen zijn en geen enkel kwaad in de zin hebben.

Een van de redenen voor dit evenement zijn de recente uitspraken van de rechtbank om motorclubs te verbieden. Eerder werden de Hell’s Angels en Bandidos al verboden en recent werd ook No Surrender verboden door de rechtbank in Assen. Dit verbod gaat in zodra de uitspraak onherroepelijk wordt. De motorclubs zijn tegen deze verboden, omdat zij zich niet verantwoordelijk achten voor de handelingen van individuele leden.

Related Articles

Samenvatting persconferentie 8 maart 2021 : “We snakken naar meer vrijheid”

0
Op maandagavond 8 maart heeft het demissionaire kabinet opnieuw een persconferentie gegeven over de stand...

Man zwaargewond na val van dak Eriks-Akker Barendrecht

0
Barendrecht - Een man is maandagmiddag tijdens werkzaamheden op het dak van een woning aan...

Man gewond bij schietpartij Adrianastraat Rotterdam

0
Rotterdam - Een man heeft zichzelf maandagmiddag in het ziekenhuis gemeld nadat hij was beschoten...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,368FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg