Motorrijders demonstreren tegen biker-discriminatie in Den Haag

Date:

Share post:

Den Haag – Op de Laan van Reagan en Gorbatsjov bij het Koekamp verzamelden vanmiddag een hondertal motorrijders voor de United Bikers Run 2019. De samenkomst was om duidelijk te maken dat zij tegen het discrimineren van bikers zijn.

De motorrijders verzamelden bij tankstations langs de diverse snelwegen. Motorrijders van diverse clubs, maar ook zonder club, reden samen naar Den Haag. Het was een vreedzame en gezellige bijeenkomst en er waren ook geen verdere incidenten.

- Advertisement -

Enkele motorrijders werden op weg naar de bijeenkomst wel van de snelweg gehaald om op verzoek van de politie hun ‘colors’ (clubkleding) te bedekken of uit te trekken. Nadat zij hieraan gehoord gaven, mochten zij hun weg richting de hofstad vervolgen.

Gediscrimineerd en gedemoniseerd
De motorrijders op het evenement voelen zich gediscrimineerd en gedemoniseerd. Zij willen laten zien dat ook zij gewone mensen zijn en geen enkel kwaad in de zin hebben.

Een van de redenen voor dit evenement zijn de recente uitspraken van de rechtbank om motorclubs te verbieden. Eerder werden de Hell’s Angels en Bandidos al verboden en recent werd ook No Surrender verboden door de rechtbank in Assen. Dit verbod gaat in zodra de uitspraak onherroepelijk wordt. De motorclubs zijn tegen deze verboden, omdat zij zich niet verantwoordelijk achten voor de handelingen van individuele leden.

- Advertisement -

Gerelateerd