Hond bezwijkt aan hitte op balkon

Date:

Share post:

Capelle aan den IJssel – Gistermiddag is een hond overleden na deze in de volle zon op een balkon was gezet zonder water. Agenten hadden het beestje nog met spoed naar de dierenarts gebracht, maar uiteindelijk is de hond toch komen te overlijden..

De hond zat in de volle zon op een balkon en had door de hitte een lichaamstemperatuur van 41,5 graden. Op het balkon was geen schaduw en het beestje had ook geen water tot zijn beschikking.

Oplettende omwonenden zagen het dier en belden de politie. De agenten brachten de hond met spoed naar de dierenarts. Daar werd de viervoeter gekoeld en werd hij langzaamaan alerter. Hoewel de hond in eerste instantie herstellende was, is inmiddels bekend geworden dat deze is overleden.

De houder heeft een proces-verbaal ontvangen en wordt gehoord als verdachte. De dierenpolitie doet verder onderzoek naar de zaak.

Hittegolf
Dieren kunnen natuurlijk niet zelf aangeven dat ze het warm hebben, maar ze kunnen er wel degelijk last van hebben. Zorg daarom dat ze verkoeling kunnen krijgen in de schaduw en dat ze water tot hun beschikking hebben. Let tijdens het uitlaten van uw hond ook op het asfalt. Dit kan zeer heet worden en brandwonden opleveren.

Lees hier verder voor meer tips om goed voorbereid te zijn voor de hittegolf.

- Advertisement -

Gerelateerd