Politie betreurt aanhouding man met bivakmuts op Den Haag CS

dinsdag 13 augustus 2019 18:02

Den Haag – Vrijdag 9 augustus werd een man aangehouden op Den Haag Centraal Station, omdat deze een bivakmuts droeg en weigerde om deze af te doen. Naar aanleiding van de vele reacties op social media rondom de aanhouding geeft de politie nadere uitleg.

De aangehouden man was afkomstig van een demonstratie op het Koekamp nabij het station. Hier voerden mensen actie tegen het zogeheten boerkaverbod. De man was een voorstander van het verbod.

Agenten vroegen de man die met een bivakmuts op het station liep om zijn ID. De man weigerde de bivakmuts af te zetten, waardoor zijn identiteit niet kon worden vastgesteld. De collega’s hielden hem vervolgens aan.

Achteraf bleek zowel het vragen om zijn ID als de aanhouding onterecht. Er was geen grond voor, omdat de situatie niet bedreigend was, aldus de politie. De man werd op het bureau weer vrijgelaten. “In deze situatie hebben wij een verkeerde inschatting gemaakt.”, voegt de politie hieraan toe.

 

0 reacties

Politie betreurt aanhouding man met bivakmuts op Den Haag CS
Schrijver:

 

 

Den Haag – Vrijdag 9 augustus werd een man aangehouden op Den Haag Centraal Station, omdat deze een bivakmuts droeg en weigerde om deze af te doen. Naar aanleiding van de vele reacties op social media rondom de aanhouding geeft de politie nadere uitleg.

De aangehouden man was afkomstig van een demonstratie op het Koekamp nabij het station. Hier voerden mensen actie tegen het zogeheten boerkaverbod. De man was een voorstander van het verbod.

Agenten vroegen de man die met een bivakmuts op het station liep om zijn ID. De man weigerde de bivakmuts af te zetten, waardoor zijn identiteit niet kon worden vastgesteld. De collega’s hielden hem vervolgens aan.

Achteraf bleek zowel het vragen om zijn ID als de aanhouding onterecht. Er was geen grond voor, omdat de situatie niet bedreigend was, aldus de politie. De man werd op het bureau weer vrijgelaten. “In deze situatie hebben wij een verkeerde inschatting gemaakt.”, voegt de politie hieraan toe.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!