Opgesloten bewoner in kelder Zwijndrecht had 4 ton cash in huis

Date:

Deel bericht:

Zwijndrecht – De politie heeft na een woningoverval een verhuisdoos met bijna vier ton aan contanten en vier Rolex-horloges aangetroffen. Het geld en de horloges zijn in beslag genomen. De politie komt nu met dit nieuws naar buiten, omdat ze denken dat mensen dit geld missen.

De woningoverval vond plaats in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 september in een woning aan de Langeweg in Zwijndrecht. Eén van de bewoners werd opgesloten in de kelder en drie overvallers doorzochten het huis. Toen ze weg waren, wist de bewoner zich te bevrijden en de politie te waarschuwen.

- Advertisement -

De politie startte een onderzoek na de melding. Bij het onderzoek in de woning stuitte de politie vervolgens op de doos met geld en de zeer waardevolle horloges. Een deel van het geld bleek te bestaan uit 500 eurobiljetten. Die worden inmiddels algemeen erkend als belangrijk signaal voor ondermijnende criminaliteit als witwassen.

Rol bewoner onduidelijk
Ondanks dat de doos bij in de overvallen woning werd gevonden, wordt niet bekend gemaakt wat de rol is van de bewoner. De woordvoerder van het Landelijk Parket geeft aan niet inhoudelijk op de zaak te kunnen reageren en benadrukt dat het onderzoek nog loopt.

Georganiseerde criminaliteit
Inmiddels wordt het onderzoek naar de herkomst van het geld uitgevoerd door de Landelijke Recherche. Onderzocht wordt onder andere of het geld afkomstig is van zware georganiseerde criminaliteit.

Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht. In het onderzoek werken regionale en landelijke eenheid van de politie en OM (Rotterdam, Functioneel en Landelijk Parket) samen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Gewonde na uitslaande brand Beverstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een felle brand aan de Beverstraat in Rotterdam-Feijenoord zijn afgelopen nacht een aantal mensen gewond...