Verdachte aangehouden voor meerdere overvallen in Rotterdam-Zuid; Politie zoekt nog handlanger

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft een verdachte aangehouden voor tenminste drie overvallen eind 2018 in Rotterdam-Zuid. Er wordt nog altijd gezocht naar een tweede dader.

Het gaat om twee overvallen op tankstation Esso aan de Adriaan Volkerlaan op 16 november 2018 en 23 november 2018. Beide keren werd een medewerkster met een vuurwapen bedreigd. De tweede keer waren beide verdachten betrokken.

- Advertisement -

Twee weken later werd op 7 december een lokale supermarkt Ich Troje aan de Dordtsestraatweg overvallen. Ook deze keer werd een vuurwapen gebruikt door de twee verdachten.

De werkwijze en het signalement van de overvaller met het vuurwapen toonde in alle drie de zaken grote gelijkenis, waardoor er door de politie vanuit wordt gegaan dat alle drie de overvallen door dezelfde dader(s) gepleegd zijn.

Belang van getuigen
Na meerdere tips na de uitzendingen van Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht konden rechercheurs een 24–jarige man uit Rotterdam aanhouden. De raadkamer van de rechtbank heeft hem deze week zijn gevangenhouding verlengd met 90 dagen.

Het onderzoek naar de andere dader loopt nog. Heeft u informatie dat de recherche mogelijk kan helpen? Bel dan met 0900-8844 of als u liever anoniem blijft 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Benzine lucht in kelder flatgebouw Meeuwensingel Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Dinsdagavond 7 mei rond 20.56 uur is de brandweer gealarmeerd voor een melding...

Hulpdiensten druk met personen met verward gedrag Mijnsherenlaan Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagavond 7 mei rond 19.26 uur zijn de hulpdiensten groots opgeroepen voor twee verwarde personen. De personen...

Politie rukt groots uit voor schreeuwende gamer in woning Mathenesserlaan Rotterdam

Rotterdam - De politie is maandagavond groots uitgerukt voor geschreeuw in een woning aan de Mathenesserlaan in Rotterdam....

Forse vertraging door ongeluk met auto A16 Rotterdam-Alexander

Rotterdam - Het verkeer op de A16 in de richting van het Terbregseplein moet rekening houden met vertraging...