Verdachte aangehouden voor meerdere overvallen in Rotterdam-Zuid; Politie zoekt nog handlanger

dinsdag 24 september 2019 17:20

Rotterdam – De politie heeft een verdachte aangehouden voor tenminste drie overvallen eind 2018 in Rotterdam-Zuid. Er wordt nog altijd gezocht naar een tweede dader.

Het gaat om twee overvallen op tankstation Esso aan de Adriaan Volkerlaan op 16 november 2018 en 23 november 2018. Beide keren werd een medewerkster met een vuurwapen bedreigd. De tweede keer waren beide verdachten betrokken.

Twee weken later werd op 7 december een lokale supermarkt Ich Troje aan de Dordtsestraatweg overvallen. Ook deze keer werd een vuurwapen gebruikt door de twee verdachten.

De werkwijze en het signalement van de overvaller met het vuurwapen toonde in alle drie de zaken grote gelijkenis, waardoor er door de politie vanuit wordt gegaan dat alle drie de overvallen door dezelfde dader(s) gepleegd zijn.

Belang van getuigen
Na meerdere tips na de uitzendingen van Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht konden rechercheurs een 24–jarige man uit Rotterdam aanhouden. De raadkamer van de rechtbank heeft hem deze week zijn gevangenhouding verlengd met 90 dagen.

Het onderzoek naar de andere dader loopt nog. Heeft u informatie dat de recherche mogelijk kan helpen? Bel dan met 0900-8844 of als u liever anoniem blijft 0800-7000.

 

0 reacties

Verdachte aangehouden voor meerdere overvallen in Rotterdam-Zuid; Politie zoekt nog handlanger
Schrijver:

 

 

Rotterdam – De politie heeft een verdachte aangehouden voor tenminste drie overvallen eind 2018 in Rotterdam-Zuid. Er wordt nog altijd gezocht naar een tweede dader.

Het gaat om twee overvallen op tankstation Esso aan de Adriaan Volkerlaan op 16 november 2018 en 23 november 2018. Beide keren werd een medewerkster met een vuurwapen bedreigd. De tweede keer waren beide verdachten betrokken.

Twee weken later werd op 7 december een lokale supermarkt Ich Troje aan de Dordtsestraatweg overvallen. Ook deze keer werd een vuurwapen gebruikt door de twee verdachten.

De werkwijze en het signalement van de overvaller met het vuurwapen toonde in alle drie de zaken grote gelijkenis, waardoor er door de politie vanuit wordt gegaan dat alle drie de overvallen door dezelfde dader(s) gepleegd zijn.

Belang van getuigen
Na meerdere tips na de uitzendingen van Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht konden rechercheurs een 24–jarige man uit Rotterdam aanhouden. De raadkamer van de rechtbank heeft hem deze week zijn gevangenhouding verlengd met 90 dagen.

Het onderzoek naar de andere dader loopt nog. Heeft u informatie dat de recherche mogelijk kan helpen? Bel dan met 0900-8844 of als u liever anoniem blijft 0800-7000.

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!