woensdag, januari 26, 2022
3.7 C
Rotterdam
woensdag 26 januari 2022

Gijzeling NOS-verslaggever teniet gedaan

- advertentie -

Rotterdam – Vrijdag 25 oktober hebben drie rechters van de Rotterdamse rechtbank de gijzeling van NOS-verslaggever Robert Bas teniet gedaan.

De verslaggever werd donderdag 24 oktober in gijzeling genomen in de hoop dat hij een verklaring zou afleggen over afgetapte telefoongesprekken tussen hem en een bron. Hierbij beriep de journalist zich op het verschoningsrecht, wat een journalistiek wettelijk beschermd zijn bron te beschermen.

Bas werd opgeroepen naar de rechtbank naar aanleiding van de lopende rechtszaak omtrent de vergismoord van GGZ-directeur Rob Zweekhorst. Hij werd in 2014 doodgeschoten in Berkel en Rodenrijs, toen hij zijn hond uitliet. Later bleek dat de dader eigenlijk iemand anders als doelwit had.

Justitie tapte in de zaak een persoon af die informatie deelde met Robert Bas voor journalistieke redenen. Vanwege deze afgetapte gesprekken werd de verslaggever opgeroepen om inhoudelijk in te gaan op deze gesprekken, maar dit weigerde hij. Volgens hem zouden zowel hij als zijn bron dan in gevaar komen.

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,124VolgersVolg
- advertentie -