Negentien aanhoudingen tijdens aanhoudende onrust in Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Opnieuw heeft de politie afgelopen nacht meerdere aanhoudingen moeten verrichten vanwege de aanhoudende onrust in de stad. In totaal werden negentien personen opgepakt voor onder andere openlijke geweldpleging, brandstichting of voorbereiding daartoe, het bezit van illegaal vuurwerk en het niet voldoen aan de APV.

Afgelopen nacht was er voornamelijk onrust in de wijk Escamp in de omgeving van het Monnikendamplein en de Volendamlaan. Hier was een groep jongeren aanwezig die met regelmaat zwaar illegaal vuurwerk afstak.

- Advertisement -

Agenten controleerde vervolgens zowel de identiteit van de personen in de groepjes, als het in bezit hebben van vuurwerk. De politie heeft hier een tweetal (17 en 19 jaar oud) jongens aangehouden.

Ook eerder in de avond waren er in de omgeving al meerdere aanhoudingen verricht. Rond 22:00 uur hielden agenten in de Hoogkarspelstraat zes jongens aan, een 13-jarige uit Den Haag, een 15-jarige uit Leidschendam en drie jongens van 19 en een van 17 uit Zoetermeer – voor openlijke geweldpleging en brandstichting. De zes worden er van verdacht met zwaar vuurwerk vernielen te hebben aangericht.

Rond 23:00 uur hield de politie op de Medemblikstraat zes jongens, vijf van 15 jaar en een van 14 jaar uit Den Haag, aan voor openlijke geweldpleging. De zes waren betrokken bij de vernieling van vuilcontainers.

Meerdere branden
In de omgeving Escamplaan, Purmerendstraat en Monnickendamplein zijn diverse containerbranden geweest en werd er door personen zwaar vuurwerk afgestoken. Tegen middernacht waren er op meerdere locaties in Den Haag branden, waarvan niet van iedere brand de oorzaak bekend is. Door adequaat optreden van de brandweer kon een duinbrand ter hoogte van de Harteveltstraat snel worden geblust.

Duindorp en Laak rustig
In Duindorp was geruime tijd veel politie op de been, maar bleef het rustig. Ook in Laak, waar in de nacht van vrijdag op zaterdag vandalen een spoor van vernieling achterlieten, was veel politie aan het surveilleren en bleef het ook rustig.

Politie was aanwezig rond de toegangswegen naar Duindorp en controleerde mogelijk verdachte voertuigen
- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Dronken zwangere vrouw zet Burger King in Den Haag op stelten

DEN HAAG - In het centrum van Den Haag heeft een zwangere vrouw samen met een andere vrouw...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...