Politie zoekt getuigen na autobranden in Voorburg

Date:

Deel bericht:

Voorburg – De politie zoekt getuigen van meerdere autobranden die afgelopen week hebben plaatsgevonden. Twee nachten achter elkaar vlogen in totaal tien auto’s in brand.

In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 december waren er rond 01.30 uur harde explosies te horen, waarna meerdere auto’s in brand vlogen op de Sint Martinuslaan ter hoogte van de Prins Bernhardlaan. Zeven auto’s moesten het ontgelden, waarvan het merendeel als verloren moeten worden beschouwd.

- Advertisement -

Eerdere branden
Een nacht ervoor gingen er eveneens twee auto’s en een bestelbusje in vlammen op. Dit gebeurde rond 03.30 uur op de Van Leeuwenstraat.

Op 7 december was het ook al raak in dezelfde omgeving. Toen ging aan de Prinses Beatrixlaan rond 23.30 uur een bestelbusje in vlammen op. Ook hier hoorden omwonenden een harde knal, voordat het voertuig in lichterlaaie stond.

Daarnaast kent de buurt Bovenveen een periode waarbij tientallen geparkeerde voertuigen en zelfs een politieauto in brand werden gestoken. Dit gebeurde in februari en maart in 2019. De politie zette destijds zelfs een speciaal team op de zaak, maar vooralsnog zonder succes bij het oppakken van de dader(s).


Informatie melden
De politie is op zoek naar de dader(s) en komt daarom graag in contact met mensen die iets hebben gezien of gehoord. Ook mensen die camerabeelden hebben uit de buurt wordt gevraagd contact op te nemen. De politie is te bereiken via 0900-8844 of er kan online melding gemaakt worden. Anoniems tips doorgeven kan via telefoonnummer 0800-7000 of via de website van Meld Misdaad Anoniem.

- Advertisement -

Gerelateerd