Beatrixziekenhuis in Gorinchem op slot vanwege Coronavirus

Date:

Deel bericht:

Gorinchem – Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem is momenteel ‘op slot’. Er worden geen nieuwe patiënten opgenomen en bezoekers mogen ook niet naar binnen.

Reden voor dit besluit is doordat een vrouw, waarbij het Coronavirus is vastgesteld, in het ziekenhuis is geweest. Er moet worden nagegaan of de patiënt genoeg geïsoleerd is geweest. Omdat dit even duurt, mag er niemand het ziekenhuis in. Er is wel een uitzondering voor medewerkers en voor ouders van kinderen als die daar liggen.

- Advertisement -

De vrouw waarbij het virus is vastgesteld, is overgeplaatst naar het Erasmus MC in Rotterdam. Het is vooralsnog onbekend waar zij dit virus heeft opgelopen. Net als bij andere besmettingen is de GGD een contactonderzoek gestart om te onderzoeken met wie de vrouw recent in contact is geweest en of zij eventueel ook zijn besmet.

Totaal aantal besmettingen op tien
Het RIVM meldt vandaag dat het totale aantal Coronabesmettingen in Nederland opgelopen is naar tien. Naast deze vrouw in Gorinchem zijn er drie mensen in Loon op Zand, drie in Amsterdam, één in Delft, één in Coevorden en één in Tilburg.

Stockfoto Erasmus MC (Bron: Remco Gerritsen)

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Schade aan woningen na explosie Kruisdijk Poortugaal

Poortugaal - Vrijdagavond 19 april rond 21.37 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan de Kruisdijk in Poortugaal. Door...

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Mogelijke inbraak melding leidt tot één aanhouding, politie verricht nader onderzoek Van Adrichemweg Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 14:30 is er een melding binnengekomen op de meldkamer van een mogelijke...