donderdag, januari 21, 2021

Onrust onder buurtbewoners rondom kliniek de Kijvelanden na ontsnapping

Poortugaal – Buurtbewoners rondom TBS kliniek de Kijvelanden zijn ongerust na de ontsnapping van twee TBS-patiënten uit de kliniek, afgelopen zondag. Dit meldt RTV Rijnmond. Buurtbewoners zeggen niet geïnformeerd te zijn geweest en alles via de media hebben moeten vernemen, uren na de ontsnapping.

Afgelopen zondag ontsnapten twee TBS-ers uit de TBS-kliniek. Er ontstond een gijzelingssituatie wat uitmondde in een achtervolging. In het Gelderse Ochten kwam dit tot een einde en ontstond er een vuurgevecht, waarbij één van de ontsnapte TBS-ers, een 37-jarige man uit Delfzijl, werd doodgeschoten. De andere patiënt, een 52-jarige Rotterdammer, werd aangehouden. De politie is bezig met een groot onderzoek naar wat er die dag allemaal plaatsvond.

Tegenover de omroep verklaren buurtbewoners dat zij helemaal niet zijn geïnformeerd over de ontsnapping. Zowel niet door de kliniek, als door de gemeente Albrandswaard of politie. De gemeente organiseert een buurtbijeenkomst om de bewoners bij te praten. Er zal worden gekeken naar een oplossing om dit in de toekomst anders aan te pakken.

Related Articles

Stroomuitval in jeugdgevangenis De Hartelborgt Spijkenisse

0
Spijkenisse - In jeugdgevangenis de Hartelborgt aan dr Borgtweg in Spijkenisse is woensdagavond de stroom...

Samenvatting Persconferentie woensdag 20 januari : voornemen voor avondklok, en beperking bezoekers thuis

0
Zojuist hebben Premier Rutte en minister De Jonge in een persconferentie nieuwe extra coronamaatregelen bekend...

Ontsnapte gevangene zit weer achter slot en grendel Rotterdam-Kralingen

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdag de 21-jarige gevangene welke vrijdag was gevlucht tijdens begeleid...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,205FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg