Onrust onder buurtbewoners rondom kliniek de Kijvelanden na ontsnapping

Date:

Deel bericht:

Poortugaal – Buurtbewoners rondom TBS kliniek de Kijvelanden zijn ongerust na de ontsnapping van twee TBS-patiënten uit de kliniek, afgelopen zondag. Dit meldt RTV Rijnmond. Buurtbewoners zeggen niet geïnformeerd te zijn geweest en alles via de media hebben moeten vernemen, uren na de ontsnapping.

Afgelopen zondag ontsnapten twee TBS-ers uit de TBS-kliniek. Er ontstond een gijzelingssituatie wat uitmondde in een achtervolging. In het Gelderse Ochten kwam dit tot een einde en ontstond er een vuurgevecht, waarbij één van de ontsnapte TBS-ers, een 37-jarige man uit Delfzijl, werd doodgeschoten. De andere patiënt, een 52-jarige Rotterdammer, werd aangehouden. De politie is bezig met een groot onderzoek naar wat er die dag allemaal plaatsvond.

- Advertisement -

Tegenover de omroep verklaren buurtbewoners dat zij helemaal niet zijn geïnformeerd over de ontsnapping. Zowel niet door de kliniek, als door de gemeente Albrandswaard of politie. De gemeente organiseert een buurtbijeenkomst om de bewoners bij te praten. Er zal worden gekeken naar een oplossing om dit in de toekomst anders aan te pakken.

- Advertisement -

Gerelateerd