Vrouw (43) aangehouden als medeplichtige bij ontsnapping TBS-ers uit kliniek Poortugaal

Date:

Deel bericht:

De politie heeft maandag 16 maart een verdachte aangehouden in verband met de eerdere ontsnapping van twee mannen uit TBS-kliniek de Kijvelanden in Poortugaal. Deze ontsnapping eindigde uiteindelijk in het Gelderse Ochten, waar één van de TBS-patiënten uiteindelijk werd doodgeschoten in een vuurgevecht.

De ontsnapping vanuit Poortugaal vond plaats op zondag 1 maart. De patiënten gijzelden en bedreigden medewerkers van de kliniek met een vuurwapen en een mes. Eenmaal buiten kaapten ze een taxibus en sloegen op de vlucht. Op de A15 bij Ochten werd het voertuig klemgereden.

- Advertisement -

Het tweetal probeerden nog te voet te ontkomen, maar op een naastgelegen bedrijventerrein kwam het tot een vuurgevecht, waar uiteindelijk de 37-jarige patiënt uit Delfzijl omkwam.


Lees ook: Ontsnapte TBS-er Poortugaal doodgeschoten door politie in Gelderse Ochten


De andere patiënt, een 52-jarige Rotterdammer, werd aangehouden. Hij blijft drie maanden langer in voorlopige hechtenis. Hij wordt verdacht van gijzeling en de bijbehorende geweldshandelingen.

De 43-jarige vrouw is maandag aangehouden en wordt verdacht de wapens, waardoor het tweetal kon ontsnappen, in de kliniek te hebben gesmokkeld. Hiermee is ze medeplichtig aan de geweldshandelingen van de twee TBS-ers. De vrouw is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris die haar hechtenis met twee weken heeft verlengd.

De Rijksrecherche is nog altijd bezig met het onderzoek naar het overlijden van de 37-jarige man.


Bron foto: AS Media

- Advertisement -

Gerelateerd