Derde verdachte aangehouden na mishandeling van meerdere handhavers in Rotterdam

dinsdag 14 april 2020 19:23

Rotterdam – De politie heeft vandaag een derde verdachte aangehouden, nadat maandag 13 april zeven handhavers gewond raakten bij een uit de hand gelopen aanhouding op de Oldegaarde.

Gemeentelijke handhavers wilden gisteren ingrijpen toen zij een groep van twintig personen bij elkaar zagen staan op een parkeerterrein in Charlois. Terwijl de groep zich los van elkaar verplaatste richting het Zuiderpark, hoestte een achterblijver in de directe nabijheid van een handhaver en ging er vervolgens vandoor.


Lees ook: Handhavers aangevallen tijdens werk, vijf man gewond Oldegaarde Rotterdam


Even later kon de man, een 32-jarige man uit Ridderkerk, op de Oldegaarde worden aangehouden. De aanhouding zorgde voor nogal wat tumult, waarbij de BOA’s niet ongeschonden uit de strijd kwamen: een van hen werd in het gezicht geslagen en bij een ander schoot de pink uit de kom. Een 40-jarige man uit Vlaardingen beledigde de handhavers en dreigde te gaan slaan, waarna hij werd aangehouden. Een derde man, de 38-jarige Rotterdammer, haalde daadwerkelijk uit. Hij werd vandaag aangehouden.

De 32-jarige verdachte zit nog vast en mag zich morgen via het supersnelrecht verantwoorden voor poging zware mishandeling. De andere twee verdachten zitten nog vast in afwachting van verhoor en verdere afhandeling danwel voorgeleiding.

 

0 reacties

Derde verdachte aangehouden na mishandeling van meerdere handhavers in Rotterdam
Schrijver:

 

 

Rotterdam – De politie heeft vandaag een derde verdachte aangehouden, nadat maandag 13 april zeven handhavers gewond raakten bij een uit de hand gelopen aanhouding op de Oldegaarde.

Gemeentelijke handhavers wilden gisteren ingrijpen toen zij een groep van twintig personen bij elkaar zagen staan op een parkeerterrein in Charlois. Terwijl de groep zich los van elkaar verplaatste richting het Zuiderpark, hoestte een achterblijver in de directe nabijheid van een handhaver en ging er vervolgens vandoor.


Lees ook: Handhavers aangevallen tijdens werk, vijf man gewond Oldegaarde Rotterdam


Even later kon de man, een 32-jarige man uit Ridderkerk, op de Oldegaarde worden aangehouden. De aanhouding zorgde voor nogal wat tumult, waarbij de BOA’s niet ongeschonden uit de strijd kwamen: een van hen werd in het gezicht geslagen en bij een ander schoot de pink uit de kom. Een 40-jarige man uit Vlaardingen beledigde de handhavers en dreigde te gaan slaan, waarna hij werd aangehouden. Een derde man, de 38-jarige Rotterdammer, haalde daadwerkelijk uit. Hij werd vandaag aangehouden.

De 32-jarige verdachte zit nog vast en mag zich morgen via het supersnelrecht verantwoorden voor poging zware mishandeling. De andere twee verdachten zitten nog vast in afwachting van verhoor en verdere afhandeling danwel voorgeleiding.

 

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Hoogvliet - Een flinke brand heeft donderdagavond een schuur van een woning aan de Curcumastraat in Hoogvliet volledig verwoest. Vlakbij de schuur stond een patatkraam met meerdere gasflessen. De brandweer liet vervolgens een extra blusvoertuig ter plaatse komen. De...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!