Celstraffen voor drie Corona-spugers in regio Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag drie personen veroordeeld tot celstraffen voor verschillende incidenten in Rotterdam waarbij gedreigd werd met de besmetting met het Corona-virus.

Het eerste incident vond plaats op 25 maart in Vlaardingen. Een man had de autoruit vernield van zijn ex-vriendin. Toen agenten de man staande hielden, kwam deze dreigend op de agenten af gelopen en verzette zich bij zijn aanhouding. Eenmaal in de boeien riep hij: “Ik heb Corona” en spuugde naar de agenten. De rechtbank veroordeelde hem tot zeven weken cel, waarvan drie weken voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

- Advertisement -

Een dag later vonden de andere twee incidenten plaats. In Schiedam misdroeg een man zich in een tram en vernielde het afzetlint vooraan de tram om verhaal te halen bij de bestuurder. Toen hij uit de tram werd gezet bedreigde hij twee RET-beambten en spuugde naar ze. De rechtbank heeft hem drie weken celstraf opgelegd.

In Rotterdam liep een Roemeen op agenten af en zei (in het Engels): “Wil je Corona? Ik kan het je geven. Ik heb het” en spuugt meermaals op de agenten. De rechtbank heeft hem drie weken celstraf opgelegd en ook moet de man de agenten smartengeld betalen.


Twee weken geleden werd de eerste verdachte in Rotterdam veroordeeld tot een celstraf na het dreigen met het Corona-virus. Hij kreeg tien dagen celstraf, nadat hij ook agenten had bespuugd.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...