Staatssteun van twee tot vier miljard euro voor KLM

Date:

Deel bericht:

Nederland gaat luchtvaartmaatschappij KLM steunen met twee tot vier miljard euro. Dat is vandaag bekend gemaakt op een persconferentie.

De luchtvaartmaatschappij heeft te lijden onder de Coronacrisis, waardoor nu een groot gedeelte van de vloot aan de grond staat en er nog nauwelijks vluchten zijn. Ook thuishaven Schiphol is grotendeels verlaten en buiten gebruik.

- Advertisement -

Lees ook: Fotoreportage: Zo verlaten is Schiphol gedurende de Coronacrisis


De luchtvaartmaatschappij vroeg al eerder om staatssteun en Minister Hoekstra gaf al aan dat KLM wel tegemoet gekomen zou worden. Hij noemt KLM van vitaal belang voor de Nederlandse economie.

Nu is bekend geworden dat er miljarden worden toegezegd om te voorkomen dat KLM omvalt. Dit zal vermoedelijk gebeuren in de vorm van leningen en/of garantstellingen. De toezeggingen zijn enkel voor KLM en niet voor KLM-Air France. De Franse regering heeft zelf al een toezegging van zeven miljard euro gedaan aan Air France.

Ook zijn er diverse voorwaarden die gesteld worden. Zo zullen vermoedelijk salarissen gekort worden, beginnend bij de topsalarissen van het bestuur en mogelijk ook van piloten. Oppositiepartijen willen ook dat de luchtvaartmaatschappij gedwongen wordt om klimaatmaatregelen te treffen, omdat de luchtvaartbranche nooit het klimaatakkoord heeft getekend.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Automobilist (23) overleden bij ongeval op Abram van Rijckevorselweg in Capelle aan den IJssel (video)

Capelle a/d IJssel - In de nacht van zaterdag op zondag 3 maart is een 23-jarige Rotterdammer komen...

Stoffelijk overschot vermiste man aangetroffen bij woning Noordsingel Rotterdam

Rotterdam - Vrijdag ochtend heeft de politie het stoffelijk overschot van een man aangetroffen bij een woning aan...

Binnenvaartschip met containers vaart tegen Willemsbrug en verliest containers

Rotterdam - Vrijdagochtend om 07:35 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een incident bij de Willemsbrug in Rotterdam....

Persoon beschoten na schietpartij Zuider Kerkedijk Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 29 februari rond 16.00 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden in een steeg tussen de...