Meerdere gewonden na brand in Haagse studentenflat

zondag 10 mei 2020 15:27

Den Haag – Zondagochtend 10 mei heeft er brand gewoed in een studentenflat aan het Rijswijkseplein in Den Haag. Hierbij zijn meerdere gewonden gevallen.

De brand is door nog onbekende oorzaak ontstaan op de zestiende verdieping. Er zou mogelijk sprake zijn geweest van een explosie.

Meerdere studenten zaten vast in hun appartement doordat de vluchtwegen vol met rook stonden. Uiteindelijk zijn drie bewoners naar het ziekenhuis vervoerd vanwege het inademen van rook. Zeven anderen zijn ter plaatse gecontroleerd door het ambulancepersoneel.

Opnieuw problemen met brandsysteem
Diverse studenten zouden hebben verklaard dat er wederom problemen waren met het brandsysteem en niet gealarmeerd werd dat er brand was. Meerdere studenten zaten hierdoor vast op hun kamer, omdat de vluchtwegen geblokkeerd waren door de rook.

Twee maanden geleden was er een soortgelijk incident. Toen was er op de Waldorpstraat in Den Haag een felle brand in de kelderruimte van een studentenflat van Duwo. Ook toen waren de brandalarmen in het gebouw niet afgegaan en werden studenten niet gealarmeerd. Studenten zaten toen ook vast, omdat de vluchtwegen vol stonden met rook.

De persvoorlichter van de brandweer kon toen ook bevestigen dat de brandalarmen inderdaad niet waren afgegaan, maar volgens Duwo voldeed het brandsysteem ‘aan alle wettelijke vereisten’.

Crisisnummer geopend voor studenten
Voor studenten waarvoor de brand gevolgen heeft of andere zorgen hebben, hebben meerdere universiteiten een gezamenlijk crisisnummer geopend. Deze is te bereiken op 071-5271132. Ook kan er worden gemaild naar veiligheidszaken@bb.leidenuniv.nl.

 

0 reacties

Meerdere gewonden na brand in Haagse studentenflat
Schrijver:

 

 

Den Haag – Zondagochtend 10 mei heeft er brand gewoed in een studentenflat aan het Rijswijkseplein in Den Haag. Hierbij zijn meerdere gewonden gevallen.

De brand is door nog onbekende oorzaak ontstaan op de zestiende verdieping. Er zou mogelijk sprake zijn geweest van een explosie.

Meerdere studenten zaten vast in hun appartement doordat de vluchtwegen vol met rook stonden. Uiteindelijk zijn drie bewoners naar het ziekenhuis vervoerd vanwege het inademen van rook. Zeven anderen zijn ter plaatse gecontroleerd door het ambulancepersoneel.

Opnieuw problemen met brandsysteem
Diverse studenten zouden hebben verklaard dat er wederom problemen waren met het brandsysteem en niet gealarmeerd werd dat er brand was. Meerdere studenten zaten hierdoor vast op hun kamer, omdat de vluchtwegen geblokkeerd waren door de rook.

Twee maanden geleden was er een soortgelijk incident. Toen was er op de Waldorpstraat in Den Haag een felle brand in de kelderruimte van een studentenflat van Duwo. Ook toen waren de brandalarmen in het gebouw niet afgegaan en werden studenten niet gealarmeerd. Studenten zaten toen ook vast, omdat de vluchtwegen vol stonden met rook.

De persvoorlichter van de brandweer kon toen ook bevestigen dat de brandalarmen inderdaad niet waren afgegaan, maar volgens Duwo voldeed het brandsysteem ‘aan alle wettelijke vereisten’.

Crisisnummer geopend voor studenten
Voor studenten waarvoor de brand gevolgen heeft of andere zorgen hebben, hebben meerdere universiteiten een gezamenlijk crisisnummer geopend. Deze is te bereiken op 071-5271132. Ook kan er worden gemaild naar veiligheidszaken@bb.leidenuniv.nl.

 

Uitslaande brand legt schuur in as Molenstraat Born

Uitslaande brand legt schuur in as Molenstraat Born

Born - Zaterdagavond 6 juni rond 20.25 uur was een grote brand ontstaan in een schuur aan de Molenstraat in Born. Het gaat om een schuur achter een woonhuis die in lichterlaaie stond. Door het de brand komt kwam veel rook vrij. Hoe de brand in schuur is onstaan is nog...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!