Meerdere gewonden na brand in Haagse studentenflat

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Zondagochtend 10 mei heeft er brand gewoed in een studentenflat aan het Rijswijkseplein in Den Haag. Hierbij zijn meerdere gewonden gevallen.

De brand is door nog onbekende oorzaak ontstaan op de zestiende verdieping. Er zou mogelijk sprake zijn geweest van een explosie.

- Advertisement -

Meerdere studenten zaten vast in hun appartement doordat de vluchtwegen vol met rook stonden. Uiteindelijk zijn drie bewoners naar het ziekenhuis vervoerd vanwege het inademen van rook. Zeven anderen zijn ter plaatse gecontroleerd door het ambulancepersoneel.

Opnieuw problemen met brandsysteem
Diverse studenten zouden hebben verklaard dat er wederom problemen waren met het brandsysteem en niet gealarmeerd werd dat er brand was. Meerdere studenten zaten hierdoor vast op hun kamer, omdat de vluchtwegen geblokkeerd waren door de rook.

Twee maanden geleden was er een soortgelijk incident. Toen was er op de Waldorpstraat in Den Haag een felle brand in de kelderruimte van een studentenflat van Duwo. Ook toen waren de brandalarmen in het gebouw niet afgegaan en werden studenten niet gealarmeerd. Studenten zaten toen ook vast, omdat de vluchtwegen vol stonden met rook.

De persvoorlichter van de brandweer kon toen ook bevestigen dat de brandalarmen inderdaad niet waren afgegaan, maar volgens Duwo voldeed het brandsysteem ‘aan alle wettelijke vereisten’.

Crisisnummer geopend voor studenten
Voor studenten waarvoor de brand gevolgen heeft of andere zorgen hebben, hebben meerdere universiteiten een gezamenlijk crisisnummer geopend. Deze is te bereiken op 071-5271132. Ook kan er worden gemaild naar veiligheidszaken@bb.leidenuniv.nl.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Beknelling na ongeval op A15 bij Rotterdam, vertraging voor verkeer richting Europoort

Rotterdam - Dinsdagochtend 23 april is de A15 deels afgesloten na een ongeval tussen een vrachtwagen en een...

Man neergestoken na verlaten bus aan Slinge in Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 22 april is een man gewond geraakt bij een steekpartij op de Slinge in Rotterdam....

Feyenoord wint de TOTO KNVB-Beker 2024 in De Kuip Rotterdam!

Rotterdam - Zondagmiddag was de aftrap van de TOTO KNVB Bekerfinale in De Kuip in Rotterdam. Voormalig landskampioen...

Auto beschoten vanuit andere auto Slinge Rotterdam

Rotterdam - Een auto is zaterdagavond vanuit een andere auto beschoten. Dat gebeurde rond 23.20 uur op de...