Opbouw Coronadorp voor daklozen bij ADO-stadion begonnen (video)

donderdag 14 mei 2020 16:39

Den Haag – Donderdag 14 mei is de bouw begonnen voor het zogenaamde ‘Coronadorp’ voor dak- en thuislozen op het parkeerterrein bij ADO Den Haag. Het dorp is bedoeld voor mensen zonder huis die ziekteverschijnselen hebben, maar geen huis hebben om uit te zieken.

21 april werd bekend gemaakt dat er vijftig ‘portocabins’ geplaatst zouden worden op het parkeerterrein van het Kyocera-stadion, het thuis van ADO Den Haag. In eerste instantie zouden de cabines al eerder komen, maar deze moesten eerst worden geprepareerd in Duitsland.


Lees ook: Parkeerterrein ADO-stadion wordt Corona-zorglocatie voor dak- en thuislozen


Het dorp is een initiatief van DoneerEenDorp in samenwerking met ADO Den Haag. Op deze wijze kan een kwetsbare groep worden opgevangen en kan verdere besmetting worden voorkomen. De klok rond wordt er dan gezorgd voor professionele zorg, hulp en begeleiding.

 

0 reacties

Opbouw Coronadorp voor daklozen bij ADO-stadion begonnen (video)
Schrijver:

 

 

Den Haag – Donderdag 14 mei is de bouw begonnen voor het zogenaamde ‘Coronadorp’ voor dak- en thuislozen op het parkeerterrein bij ADO Den Haag. Het dorp is bedoeld voor mensen zonder huis die ziekteverschijnselen hebben, maar geen huis hebben om uit te zieken.

21 april werd bekend gemaakt dat er vijftig ‘portocabins’ geplaatst zouden worden op het parkeerterrein van het Kyocera-stadion, het thuis van ADO Den Haag. In eerste instantie zouden de cabines al eerder komen, maar deze moesten eerst worden geprepareerd in Duitsland.


Lees ook: Parkeerterrein ADO-stadion wordt Corona-zorglocatie voor dak- en thuislozen


Het dorp is een initiatief van DoneerEenDorp in samenwerking met ADO Den Haag. Op deze wijze kan een kwetsbare groep worden opgevangen en kan verdere besmetting worden voorkomen. De klok rond wordt er dan gezorgd voor professionele zorg, hulp en begeleiding.

 

Uitslaande brand legt schuur in as Molenstraat Born

Uitslaande brand legt schuur in as Molenstraat Born

Born - Zaterdagavond 6 juni rond 20.25 uur was een grote brand ontstaan in een schuur aan de Molenstraat in Born. Het gaat om een schuur achter een woonhuis die in lichterlaaie stond. Door het de brand komt kwam veel rook vrij. Hoe de brand in schuur is onstaan is nog...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!