zaterdag, december 4, 2021
4.7 C
Rotterdam
zaterdag 4 december 2021

Anti-racismedemonstratie in Rotterdam vroegtijdig beëindigd door grote drukte

- advertentie -

Rotterdam – Het ‘Black Lives Matter’-protest op en rond de Erasmusbrug in Rotterdam is vroegtijdig afgelast. De reden is dat het veel te druk is, waardoor mensen geen afstand meer kunnen houden.

Om vijf uur begon het ‘Black Lives Matter’-protest om te protesteren tegen racisme en politiegeweld. Het is een reactie op het overlijden van George Floyd, die door politiegeweld omkwam in de Verenigde Staten. Wereldwijd worden er demonstraties gehouden. In Nederland liep eerder een demonstratie in Amsterdam uit op een massadrukte, waardoor mensen geen afstand konden houden. Een dag later werd ook in Den Haag gedemonstreerd. Dit verliep wel zonder enige incidenten en werden de corona-regels probleemloos opgevolgd.

Vroegtijdig einde
De organisatie en politie hebben nog geprobeerd om mensen afstand te laten bewaren met diverse oproepen en de inzet van een drone. Helaas lukte dat niet en heeft de gemeente besloten het protest even na zes uur af te gelasten. Hiermee komt het tot een vroegtijdig einde. De organisatie roept actievoerders op om rustig de locatie te verlaten.


Bron foto: Archief

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,112VolgersVolg
- advertentie -