Organisatie achter demonstratie tegen coronamaatregelen verliest kort geding

vrijdag 19 juni 2020 20:29

Den Haag – De organisatie Virus Waanzin heeft het kort geding verloren dat ze hadden aangespannen nadat de gemeente Den Haag hun demonstratie aanstaande zondag had verboden.

Zondag wilde de organisatie demonstreren tegen de coronamaatregelen van het kabinet. Ze stellen vraagtekens bij de juistheid daarvan en zijn tegen de coronawet die het kabinet wil invoeren. Als onderdeel van de demonstratie was er een urenlang programma bedacht met diverse DJ’s en acts. Mede daardoor en de reclame die ervoor gemaakt werd, was de verwachte opkomst onverantwoord hoog, aldus de gemeente. Om de volksgezondheid te waarborgen werd er dus een verbod opgelegd.

De organisatie liet gelijk weten voorbereid te zijn op een dergelijk besluit en spande direct een kort geding aan. Vanmiddag sloot de rechter zich aan bij de beweegredenen van de gemeente. Ook de rechter vindt dat de demonstratie meer neigt naar een evenement en vindt dat de gemeente in haar recht staat om de demonstratie te ontbinden als deze door de hoge opkomst dergelijke risico’s voor de volksgezondheid en openbare orde met zich meebrengt.

 

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Honderden arrestaties na betogingen tegen Coronaspoedwet op Malieveld Den Haag | Nieuws op Beeld - […] demonstratie van Virus Waanzin werd eerder nog verboden door de gemeente, omdat er te veel mensen op af zouden…

Organisatie achter demonstratie tegen coronamaatregelen verliest kort geding
Schrijver:

 

 

Den Haag – De organisatie Virus Waanzin heeft het kort geding verloren dat ze hadden aangespannen nadat de gemeente Den Haag hun demonstratie aanstaande zondag had verboden.

Zondag wilde de organisatie demonstreren tegen de coronamaatregelen van het kabinet. Ze stellen vraagtekens bij de juistheid daarvan en zijn tegen de coronawet die het kabinet wil invoeren. Als onderdeel van de demonstratie was er een urenlang programma bedacht met diverse DJ’s en acts. Mede daardoor en de reclame die ervoor gemaakt werd, was de verwachte opkomst onverantwoord hoog, aldus de gemeente. Om de volksgezondheid te waarborgen werd er dus een verbod opgelegd.

De organisatie liet gelijk weten voorbereid te zijn op een dergelijk besluit en spande direct een kort geding aan. Vanmiddag sloot de rechter zich aan bij de beweegredenen van de gemeente. Ook de rechter vindt dat de demonstratie meer neigt naar een evenement en vindt dat de gemeente in haar recht staat om de demonstratie te ontbinden als deze door de hoge opkomst dergelijke risico’s voor de volksgezondheid en openbare orde met zich meebrengt.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!