zondag, november 28, 2021
3.9 C
Rotterdam
zondag 28 november 2021

Honderden mensen demonstreren tegen racisme en politiegeweld in Den Haag

- advertentie -

Den Haag – Zaterdag 20 juni hebben honderden mensen op het Malieveld een Black Lives Matter-protest gehouden. Ze willen zich hiermee uitspreken tegen racisme en politiegeweld.

Ondanks dat het lang niet zo druk werd als bij de eerdere demonstratie op 2 juni, kwamen er toch weer honderden mensen naar het Malieveld. De dag stond voornamelijk in het teken van politiegeweld en etnisch profileren bij agenten. Zo spraken er diverse nabestaanden van personen die zijn omgekomen bij of na hun aanhouding.

Door te knielen, toonden de demonstranten hun steun aan iedereen die te maken heeft met racisme. Ook werden demonstranten gevraagd op de grond te liggen om de laatste momenten van overleden arrestanten te ervaren.

Tegendemonstratie
Op het Korte Voorhout, op enkele honderd meters afstand van het Malieveld, vond gelijktijdig een tegendemonstratie plaats. Rond de twintig personen deden hier aan mee. Zij zijn van mening van er geen sprake is van etnisch profileren bij de politie en liepen onder andere met spandoeken met daarop: “Onze helden”.

Geen incidenten
Het kwam niet tot een confrontatie tussen beide demonstraties. Daarnaast zijn beide protesten vreedzaam en zonder incidenten verlopen.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,111VolgersVolg
- advertentie -