zondag, december 5, 2021
3.7 C
Rotterdam
zondag 5 december 2021

Lage opkomst bij rustig boerenprotest in Den Haag

- advertentie -

Den Haag – Na de spontane actie van gisteravond, waar zo’n dertig trekkers zich voor de poorten van het Binnenhof stalden, is de opkomst vandaag bij het protest lager dan verwacht. Een vijftigtal boeren en zo’n vijftien tractoren waren bij het Malieveld bijeengekomen.

Eerder werd verwacht dat een aantal honderden boeren naar de hofstad zouden komen. Ook de politie was hierop ingespeeld en had samen met defensietrucks de binnenstad afgesloten. Toen er slechts enkele tientallen boeren zich op het Malieveld verzamelen, schaalde de politie af en werden de wegversperringen opgeheven. Zover bekend zijn er vandaag geen trekkers over de snelwegen gegaan en zijn er in Den Haag geen incidenten geweest.

Protest tegen voedermaatregel
Het protest is gericht op de stikstofplannen van minister Carola Schouten (ministerie van landbouw). In de plannen is een voederregeling opgenomen, waarbij koeien verplicht eiwit-arm voer krijgen om zo de stikstofuitstoot te beperken en waardoor er meer ruimte overblijft voor woningbouw. De boeren maken zich zorgen over de gezondheid van hun vee en kwamen met een tegenvoorstel, maar dit werd door de minister van tafel geveegd.

Afgelopen nacht vond een debat en stemming plaats in de Tweede Kamer over de plannen. De meerderheid van de kamer stemde in met de plannen, maar de minister wordt wel gevraagd de regeling te herevalueren. Het is alleen wel de vraag of Schouten dit zal doen, want ze is hier niet toe verplicht en lijkt ook niet ertoe geneigd. Vanaf vandaag is de kamer met reces gegaan en de dag dat zij terug komen is dezelfde dag als dat de regeling in gaat.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,113VolgersVolg
- advertentie -