woensdag, juli 28, 2021
16.1 C
Rotterdam
woensdag 28 juli 2021

Lage opkomst bij rustig boerenprotest in Den Haag

Den Haag – Na de spontane actie van gisteravond, waar zo’n dertig trekkers zich voor de poorten van het Binnenhof stalden, is de opkomst vandaag bij het protest lager dan verwacht. Een vijftigtal boeren en zo’n vijftien tractoren waren bij het Malieveld bijeengekomen.

Eerder werd verwacht dat een aantal honderden boeren naar de hofstad zouden komen. Ook de politie was hierop ingespeeld en had samen met defensietrucks de binnenstad afgesloten. Toen er slechts enkele tientallen boeren zich op het Malieveld verzamelen, schaalde de politie af en werden de wegversperringen opgeheven. Zover bekend zijn er vandaag geen trekkers over de snelwegen gegaan en zijn er in Den Haag geen incidenten geweest.

Protest tegen voedermaatregel
Het protest is gericht op de stikstofplannen van minister Carola Schouten (ministerie van landbouw). In de plannen is een voederregeling opgenomen, waarbij koeien verplicht eiwit-arm voer krijgen om zo de stikstofuitstoot te beperken en waardoor er meer ruimte overblijft voor woningbouw. De boeren maken zich zorgen over de gezondheid van hun vee en kwamen met een tegenvoorstel, maar dit werd door de minister van tafel geveegd.

Afgelopen nacht vond een debat en stemming plaats in de Tweede Kamer over de plannen. De meerderheid van de kamer stemde in met de plannen, maar de minister wordt wel gevraagd de regeling te herevalueren. Het is alleen wel de vraag of Schouten dit zal doen, want ze is hier niet toe verplicht en lijkt ook niet ertoe geneigd. Vanaf vandaag is de kamer met reces gegaan en de dag dat zij terug komen is dezelfde dag als dat de regeling in gaat.

Related Articles

Gezin overvallen in woning Reigerlaan Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den Ijssel - Een gezin is maandagmorgen vroeg in de ochtend overvallen in...

Toedracht dodelijke schietpartij Valeriusrondeel Capelle aan den IJssel nog een raadsel; Wisam werd eerder mishandeld door broers

0
Capelle aan den IJssel - Het is nog een raadsel waarom de 37-jarige Wisam vrijdagavond...

Man ernstig gewond na mishandeling in Rotterdam-Centrum

0
Rotterdam - Een 30-jarige man is afgelopen zaterdag op zondagnacht zwaargewond geraakt nadat hij is...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Auto raakt paal en slaat over de kop op Rietdekkerweg

Auto raakt paal en slaat over de kop op Rietdekkerweg [...]

Man ernstig gewond door mishandeling op of rond Coolsingel

Man ernstig gewond door mishandeling op of rond Coolsingel [...]

Nieuw middel voor wie geen antistoffen tegen corona aanmaakt

Nieuw middel voor wie geen antistoffen tegen corona aanmaakt [...]

Files door vervanging tramrails Wolphaertsbocht-Pleinweg

Files door vervanging tramrails Wolphaertsbocht-Pleinweg [...]

Ongeval met meerdere auto's in Ketheltunnel; veel files

Ongeval met meerdere auto's in Ketheltunnel; veel files [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,998VolgersVolg