Man vrijgesproken van schietincident in Capelle aan den IJssel door gebrek aan bewijs

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Een man die verdacht werd van poging doodslag, zware mishandeling en de overtreding van de Opiumwet is veroordeeld tot een celstraf van 15 maanden vanwege drugshandel. Voor het schietincident waar twee gewonden vielen, is de man vrijgesproken door gebrek aan bewijs.

Op 20 juni vond rond 22.30 uur een schietincident plaats in een flatwoning aan de Purmerhoek. Twee personen liepen schotwonden op en moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd. Naast de verdachte en de slachtoffers waren op dat moment in de woning de bewoonster met haar twee minderjarige kinderen, de schoonzus van de bewoonster met haar minderjarig kind en nog drie personen. De verdachte kon vrij snel worden aangehouden.

- Advertisement -

In de woning werden kogelhulzen aangetroffen, maar ook bijna 12.000 euro aan vals geld en in de geparkeerde auto van de verdachte trof de politie meerdere vuurwapens aan. Op het balkon van de buren werd nog eens een schoenendoos aangetroffen met zeven kilo cocaïne.

Onderzoek
Forensisch onderzoek wees uit dat er in de woning geschoten is met een wapen met het DNA van de verdachte. Op een ander wapen werd DNA aangetroffen van zijn halfbroer. Ook zijn vingerafdrukken van de verdachte aangetroffen op de drugs die bij de buren op het balkon lag.

Alle betrokkenen weigerden iets te verklaren over het incident. Er wordt wel verteld over het schietincident door één van de slachtoffers, maar verwijt dat “drie onbekende mannen opeens begonnen te schieten”. Alle mensen die die avond aanwezig waren in de woning lijken elkaar de hand boven het hoofd te houden.

Uitspraak
De rechtbank oordeelt dat er onvoldoende bewijs is om de verdachte te koppelen aan het schietincident. Daarom wordt hij daarvoor vrijgesproken. De rechter acht het echter aannemelijk dat de drugs van de verdachte waren en bedoeld waren voor handel of dat hij dit voorbereidde. Voor dit feit is de man veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden.


Bron foto: Archief (ingezonden)

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Beknelling na ongeval op A15 bij Rotterdam, vertraging voor verkeer richting Europoort

Rotterdam - Dinsdagochtend 23 april is de A15 deels afgesloten na een ongeval tussen een vrachtwagen en een...

Schade bij woning na explosie op Blekerslaan in Rotterdam, minderjarige verdachte aangehouden

Rotterdam - In de nacht van zondag op maandag 22 april heeft een explosie plaatsgevonden bij een woning...