vrijdag, mei 14, 2021
14.1 C
Rotterdam
vrijdag 14 mei 2021

Man vrijgesproken van schietincident in Capelle aan den IJssel door gebrek aan bewijs

Capelle aan den IJssel – Een man die verdacht werd van poging doodslag, zware mishandeling en de overtreding van de Opiumwet is veroordeeld tot een celstraf van 15 maanden vanwege drugshandel. Voor het schietincident waar twee gewonden vielen, is de man vrijgesproken door gebrek aan bewijs.

Op 20 juni vond rond 22.30 uur een schietincident plaats in een flatwoning aan de Purmerhoek. Twee personen liepen schotwonden op en moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd. Naast de verdachte en de slachtoffers waren op dat moment in de woning de bewoonster met haar twee minderjarige kinderen, de schoonzus van de bewoonster met haar minderjarig kind en nog drie personen. De verdachte kon vrij snel worden aangehouden.

In de woning werden kogelhulzen aangetroffen, maar ook bijna 12.000 euro aan vals geld en in de geparkeerde auto van de verdachte trof de politie meerdere vuurwapens aan. Op het balkon van de buren werd nog eens een schoenendoos aangetroffen met zeven kilo cocaïne.

Onderzoek
Forensisch onderzoek wees uit dat er in de woning geschoten is met een wapen met het DNA van de verdachte. Op een ander wapen werd DNA aangetroffen van zijn halfbroer. Ook zijn vingerafdrukken van de verdachte aangetroffen op de drugs die bij de buren op het balkon lag.

Alle betrokkenen weigerden iets te verklaren over het incident. Er wordt wel verteld over het schietincident door één van de slachtoffers, maar verwijt dat “drie onbekende mannen opeens begonnen te schieten”. Alle mensen die die avond aanwezig waren in de woning lijken elkaar de hand boven het hoofd te houden.

Uitspraak
De rechtbank oordeelt dat er onvoldoende bewijs is om de verdachte te koppelen aan het schietincident. Daarom wordt hij daarvoor vrijgesproken. De rechter acht het echter aannemelijk dat de drugs van de verdachte waren en bedoeld waren voor handel of dat hij dit voorbereidde. Voor dit feit is de man veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden.


Bron foto: Archief (ingezonden)

Related Articles

Kleine sinkholes ontstaan in Rotterdam Ommoord

0
Rotterdam - Vrijdagochtend 14 mei zijn er meerdere sinkholes ontstaan bij de Kraaiheide in Rotterdam. De...

Politie zoekt verdachten van steekpartij Berlagepad Rinze Koopmanstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar de verdachten van de steekpartij op het...

Scooterrijders gewond na botsing Burgemeester Jamessingel Gouda

0
Gouda - Twee bestuurders van een scooter zijn donderdagavond gewond geraakt nadat zij door een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Duncan Laurence treedt op bij Eurovision Village

Duncan Laurence treedt op bij Eurovision Village [...]

Stadsarchief Rotterdam zoekt namen slachtoffers bombardement

Stadsarchief Rotterdam zoekt namen slachtoffers bombardement [...]

Politie houdt gewonde man aan in Zweedsestraat

Politie houdt gewonde man aan in Zweedsestraat [...]

Nida vindt politie Marconiplein buitenproportioneel

Nida vindt politie Marconiplein buitenproportioneel [...]

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay [...]

Stay Connected

9,394FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg