vrijdag, juli 1, 2022
18.6 C
Rotterdam
vrijdag 1 juli 2022

Man vrijgesproken van schietincident in Capelle aan den IJssel door gebrek aan bewijs

- advertentie -

Capelle aan den IJssel – Een man die verdacht werd van poging doodslag, zware mishandeling en de overtreding van de Opiumwet is veroordeeld tot een celstraf van 15 maanden vanwege drugshandel. Voor het schietincident waar twee gewonden vielen, is de man vrijgesproken door gebrek aan bewijs.

Op 20 juni vond rond 22.30 uur een schietincident plaats in een flatwoning aan de Purmerhoek. Twee personen liepen schotwonden op en moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd. Naast de verdachte en de slachtoffers waren op dat moment in de woning de bewoonster met haar twee minderjarige kinderen, de schoonzus van de bewoonster met haar minderjarig kind en nog drie personen. De verdachte kon vrij snel worden aangehouden.

In de woning werden kogelhulzen aangetroffen, maar ook bijna 12.000 euro aan vals geld en in de geparkeerde auto van de verdachte trof de politie meerdere vuurwapens aan. Op het balkon van de buren werd nog eens een schoenendoos aangetroffen met zeven kilo cocaïne.

Onderzoek
Forensisch onderzoek wees uit dat er in de woning geschoten is met een wapen met het DNA van de verdachte. Op een ander wapen werd DNA aangetroffen van zijn halfbroer. Ook zijn vingerafdrukken van de verdachte aangetroffen op de drugs die bij de buren op het balkon lag.

Alle betrokkenen weigerden iets te verklaren over het incident. Er wordt wel verteld over het schietincident door één van de slachtoffers, maar verwijt dat “drie onbekende mannen opeens begonnen te schieten”. Alle mensen die die avond aanwezig waren in de woning lijken elkaar de hand boven het hoofd te houden.

Uitspraak
De rechtbank oordeelt dat er onvoldoende bewijs is om de verdachte te koppelen aan het schietincident. Daarom wordt hij daarvoor vrijgesproken. De rechter acht het echter aannemelijk dat de drugs van de verdachte waren en bedoeld waren voor handel of dat hij dit voorbereidde. Voor dit feit is de man veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden.


Bron foto: Archief (ingezonden)


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,234VolgersVolg
- advertentie -