Drie mannen aangehouden voor ongeregeldheden bij anti-coronaprotest in Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag, Rotterdam – De politie heeft op dinsdag 14 juli drie mannen aangehouden die er van verdacht worden betrokken te zijn geweest bij de ongeregeldheden, die op zondag 21 juni plaatsvonden na de verboden demonstratie op het Malieveld.

Op zondag 21 juni vond er een demonstratie plaats in Den Haag tegen de corona-maatregelen. Ondanks dat de demonstratie verboden werd, kwamen er toch honderden actievoerders naar de hofstad. Uiteindelijk werd een kortstondige manifestatie goedgekeurd op het Malieveld.

- Advertisement -

Een groep van ongeveer honderd relschoppers voegden zich bij het protest en zochten de confrontatie op met de politie, waardoor het enige tijd onrustig was. Zij gooiden met rookbommen en stenen en gingen de ME fysiek te lijf. Er werden direct elf personen aangehouden voor openlijke geweldpleging en later die week werd er nog man voor hetzelfde feit aangehouden. Op die 21 juni werden uiteindelijk in totaal 425 personen aangehouden, waarvan een groot gedeelte demonstranten die weigerden het Malieveld te verlaten.

Onderzoek naar relschoppers
Na de demonstratie is de politie gestart met een onderzoek. Uit dat onderzoek werden de identiteiten bekend van deze drie verdachten. De drie mannen zijn vanmorgen in hun woningen aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man en een 25-jarige man uit Den Haag. In Rotterdam werd een 33-jarige man aangehouden. De mannen zijn overgebracht naar een politiebureau waar zij later zullen worden gehoord.

Beelden in Opsporingsprogramma’s
Vanavond zullen er in de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Team West beelden van relschoppers, waarvan hun identiteit nog niet bekend zijn, getoond worden. De politie gaf de relschoppers de kans zich te melden, voor de uitzending, maar niemand is daarop ingegaan.

Het regionale opsporingsprogramma Team West wordt bij Omroep West vanaf 17.00 uur uitgezonden en wordt elk hele uur herhaald, ook op de woensdag. Opsporing Verzocht is op dinsdag 14 juli te zien op NPO1 om 20.30 uur en wordt op woensdag herhaald op NPO2 om 16.30 uur.

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Actievoerders blokkeren ingang Tweede Kamer en verstoren debat

Den Haag - De Politie heeft meerdere demonstranten in en voor de Tweede Kamer in Den Haag verwijderd....